Ο πιο αναπτυσσόμενος πληθυσμιακά Δήμος στην Ηλεία ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης σύμφωνα με τα στοιχεία απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ

24 Ιουλίου - 19:27 Τοπικά

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας για τα αποτελέσματα της απογραφής 2021, σύμφωνα με τα οποία ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης καταγράφει πληθυσμιακή αύξηση 4,8% σε σχέση με την απογραφή του 2011.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης κατέγραψε πληθυσμό 22.615 ατόμων, από 21.581 άτομα στην προ δεκαετίας απογραφή, δηλαδή διαφορά 1.034 μονίμων κατοίκων, και είναι ο πιο αναπτυσσόμενος πληθυσμιακά Δήμος στην Ηλεία. Σημειώνεται πως στον Νομό μας, οι Δήμοι Πύργου, Ήλιδας, Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Ζαχάρως κατέγραψαν μείωση, ενώ αύξηση παρουσίασαν μόνο ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και ο Δήμος Πηνειού.

«Σε μία περίοδο που το δημογραφικό είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της Ελλάδας, ο Δήμος μας παρουσιάζει την μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού στην Ηλεία, αποτυπώνοντας και στη δημογραφία του την ανάπτυξη που προέρχεται κυρίως από τον διαρκώς εξελισσόμενο πρωτογενή του τομέα και τον τουρισμό. Βασικός στόχος του Δήμου μας είναι να παρέχει όλες τις προϋποθέσεις και τα εχέγγυα ώστε οι νέοι μας να παραμένουν στον τόπο τους, με καλές θέσεις εργασίες και ποιότητα ζωής. Ως δημοτική αρχή δηλώνουμε την ικανοποίησή μας για τα αποτελέσματα της απογραφής, και παράλληλα, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, στους υπαλλήλους και το προσωπικό, καθώς και τους Προέδρους των Κοινοτήτων μας, για τον μεγάλο αγώνα που έκαναν κατά τη διάρκεια της απογραφής, ώστε να αποτυπωθούν πλήρως τα πληθυσμιακά στοιχεία της περιοχής μας», τόνισε ο Δήμαρχος  Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας.

 

Περισσότερα Νέα