Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας για το κλείσιμο των σχολών στην Ηλεία: Λουκέτο και με Προεδρικό Διάταγμα

24 Ιουλίου - 19:28 Τοπικά

Με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του Προεδρικού Διατάγματος 52/2022 μπαίνει και επίσημα λουκέτο στα πανεπιστημιακά τμήματα της Ηλείας!
Σύμφωνα με το εν λόγω Π.Δ. ιδρύεται ένα καινούργιο τμήμα (Αειφορικής Γεωργίας το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών με έδρα το Αγρίνιο) και συγχωνεύονται-καταργούνται επτά! Αυτή είναι η αναλογία στην οποία ερείδει την αναβάθμισή του το Παν. Πατρών!
Μεγάλοι «κερδισμένοι»; Η Κυβέρνηση και φυσικά ο πρύτανης του Παν. Πατρών!
Η Κυβέρνηση της ΝΔ είναι (και δεν το κρύβει) αλλεργική σε οτιδήποτε φέρει το επίθετο «Δημόσιο»! Mοναδικός της στόχος εν προκειμένω η διάλυση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης την οποία υπηρετεί με κάθε τρόπο. Η καθιέρωση της ΕΒΕ και η δεύτερη γενναία μείωση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ δεν στερεί απλά το δικαίωμα των παιδιών στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προμηνύει και την περαιτέρω συρρίκνωση των πανεπιστημιακών τμημάτων. Κι όλα αυτά προς όφελος των κολεγίων!
Τα κίνητρα της Πρυτανείας του Παν. Πατρών τα έχουμε αναλύσει πάμπολλες φορές! Το μόνο Πανεπιστήμιο της χώρας που σχεδίασε και συμφώνησε στο κλείσιμο τμημάτων του! Που συνεργάστηκε με την κυβέρνηση στο όνομα ενός ψευδεπίγραφου εξορθολογισμού της λειτουργίας του! Αυτό τα λέει όλα για τα κίνητρα και τους σκοπούς που εξυπηρετεί! Οι «έντιμοι συμβιβασμοί» τους οποίους επικαλείται ο Πρύτανης διατρανώνοντας τη χαρά και την ικανοποίησή του για το έκτρωμα που δημιούργησε δεν είναι και τόσο έντιμοι τελικά!!!
Μεγάλοι χαμένοι; Η Ηλεία, οι φοιτητές/τριες και η ακαδημαϊκή κοινότητα!
Ο ξεχασμένος και σκόπιμα υποβαθμισμένος απ’ την κυβέρνηση νομός της Ηλείας γίνεται ο μόνος νομός της χώρας χωρίς Πανεπιστημιακά τμήματα! Μουσειολογία Πύργου και Γεωπονία
Αμαλιάδας «συγχωνεύονται» και μεταφέρονται σε Πάτρα και Μεσολόγγι αντίστοιχα. Το ΤΕΦΑΑ Πύργου δε λειτούργησε ποτέ. Τρία τμήματα που δικαιωματικά ανήκουν στην Ηλεία, στην ίδρυση και αναβάθμιση των οποίων πρωτοστάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, της αφαιρέθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ! Απ’ την κυβέρνηση που στη θέση τους οραματίζεται και δρομολογεί τη λειτουργία ιδιωτικών ΙΕΚ! Απ’ την κυβέρνηση που ξεσπιτώνει φοιτητές και φοιτήτριες στα μισά των σπουδών τους, που οδηγεί τις οικογένειές τους στην αναζήτηση νέας κατοικίας σε άλλη πόλη, χωρίς να υπολογίζει στο ελάχιστο τις δυσκολίες που ενέχει ένα τέτοιο εγχείρημα και μάλιστα σε περιόδους που οι οικογένειες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές τους υποχρεώσεις λόγω της ακρίβειας που μαστίζει τη χώρα.
Επειδή όμως «καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια», πλησιάζει η ώρα που ο ηλειακός λαός θα κρίνει με την ψήφο του και θα καταδικάσει την ενορχηστρωμένη σε βάρος του αδικία! Που θα κρίνει και θα καταδικάσει όλους όσους τον θέλουν απομονωμένο και υποβαθμισμένο!
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται ότι ο τελικός κερδισμένος θα είναι η Ηλεία!
Θεματική Παιδείας-Πολιτισμού
Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας

Περισσότερα Νέα