Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κοντά στους Μικρομεσαίους: Ξεκίνησαν από τη Βάρδα οι επαφές για τη συγκρότηση Δικτύου Μικρομεσαίων και στην Ηλεία

24 Ιουλίου - 19:14 Τοπικά

Από τη Βάρδα, στις 10  Δεκέμβρη 2022, ξεκίνησε η επαφή του θεσμικού κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τους Μικρομεσαίους της Ηλείας, την ίδια στιγμή, που ανάλογες δράσεις, εξελίσσονται σε όλη τη χώρα.

Το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Ιωάννη Λέντζα, ο οποίος πλαισιωνόταν από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Διονύση Κεκάτο και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βάρδας κ.  Παναγιώτη Παναγόπουλο.

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετείχαν ο Βουλευτής του Νομού και μέλος της Κ.Ε. σ. Διονύσης Καλαματιανός, ο Συντονιστής του Τμήματος Μικρομεσαίων σ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο Συντονιστής της Ν.Ε.  Ηλείας Παναγιώτης Φλεβοτόμος, τα μέλη της Κ.Ε Βίκυ Βασιλοπούλου και Αννίτα Λάκκα, ο υπεύθυνος Μικρομεσαίων και Συντονιστής του Δικτύου Μικρομεσαίων Ηλείας Κωνσταντίνος Φλεβοτόμος και ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού της Ο.Μ. Ανδραβίδας – Κυλλήνης Θέμης Βεσπούκης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρουσίασαν αναλυτικά τα προβλήματα των Μικρομεσαίων της περιοχής και την αντανάκλασή τους στα οικονομικά του Δήμου.

Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε για τις προσπάθειες του Δήμου να στηρίξει, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, τους επαγγελματίες και εμπόρους που δοκιμάζονται από την ακρίβεια, το κόστος ενέργειας και τα σωρευμένα χρέη που δημιουργούνται.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, παρουσίασαν τις θέσεις του κόμματος για τη στήριξη της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας, τόσο στο Κοινοβούλιο όσο και με τις προγραμματικές του θέσεις, που εγγυώνται την προστασία των Μικρομεσαίων, την πρόσβασή τους στο Τραπεζικό σύστημα, την κατάργηση του Πτωχευτικού Κώδικα, το «κούρεμα» των χρεών  προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τη ρύθμισή τους σε 120 δόσεις, τη διαγραφή των χρεών που δημιουργήθηκαν στην περίοδο του covid,τη δραστική μείωση του κόστους ενέργειας και καυσίμων και τη θέσπιση αφορολογήτου ορίου στις 10.000 ευρώ για όλους. Επίσης τονίστηκε η πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης από τα funds και τις Τράπεζες, όπως και η ανακατεύθυνση του Ταμείου Ανάκαμψης προκειμένου, μεγάλο ποσοστό του να κατευθυνθεί στη χρηματοδότηση της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας και του Εμπορίου.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαπίστωσε την εξαιρετικά μειωμένη κίνηση στην αγορά της Βάρδας, συνομίλησε με καταστηματάρχες και έγινε αποδέκτης πολλών αιτημάτων στήριξής τους.

Στις 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας, συνάντηση των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας κ. Ανδρέα Τσίρο.

Από την πλευρά του ο Εμπορικός Σύλλογος κατέθεσε γραπτό υπόμνημα με τα προβλήματα και τα αιτήματα των μελών του και από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ διαπιστώθηκε ότι το πρόγραμμα του κόμματος, απαντά πλήρως στα ζητήματα που τέθηκαν.

Ειδικά για τα θέματα, του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού, της ρύθμισης οφειλών προς την Εφορεία και τον ΕΦΚΑ και τα χρονίζοντα προβλήματα των πυρόπληκτων δανείων, εξηγήθηκε, τόσο από τον Βουλευτή όσο και από το Συντονιστή των Μικρομεσαίων, ότι τα  συγκεκριμένα, είναι θέματα αιχμής επί των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ νομοθέτησε λύσεις και η κυβέρνηση Μητσοτάκη τις κατάργησε. Την ίδια στιγμή, όπως δήλωσε ο Βουλευτής, η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να φέρει στο Κοινοβούλιο τις νομοθετικές πρωτοβουλίες  και προτάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, τόσο ο Συντονιστής της Ν.Ε όσο και τα μέλη της Κ.Ε, έθεσαν ερωτήματα και ο Συντονιστής του Δικτύου Μικρομεσαίων και αρμόδιος εκπρόσωπος της Ν.Ε σ. Κωνσταντίνος Φλεβοτόμος, παρουσίασε τη φιλοσοφία και τη χρησιμότητα της συγκρότησης του Δικτύου Μικρομεσαίων και τη συμμετοχή σε αυτό, ανεξαρτήτως  αν οι συμμετέχοντες είναι μέλη του κόμματος ή όχι, ενώ παράλληλα, κάλεσε τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους το Δίκτυο Μικρομεσαίων, προκειμένου να αποκτήσει ο Επιχειρηματικός κόσμος της Ηλείας μια ενιαία έκφραση των συμφερόντων του.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη την Ηλεία και σε όλη την Ελλάδα, γιατί έχει αποδειχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση στηρίζει με ειλικρίνεια και βιώσιμες λύσεις τους Μικρομεσαίους, που αποτελούν το θεμέλιο της ελληνικής Οικονομίας.

Περισσότερα Νέα