Ο Υφυπουργός Αν. Νικολακόπουλος χαρακτήρισε την Ελλάδα κορυφαίο επενδυτικό προορισμό στο χώρο των μεταφορών με υδροπλάνο: “Ο Νομός Ηλείας ‘πρωταγωνιστής’ με το υδατοδρόμιο της Κυλλήνης”

21 Ιανουαρίου - 13:09 Τοπικά

Στην πρώτη δοκιμαστική πτήση που πραγματοποιήθηκε με υδροπλάνο, το Σάββατο 20/1/2024 στο Λαύριο, ένα από τα 16 αδειοδοτημένα υδάτινα πεδία της χώρας, συμμετείχε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, μαζί με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, την Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κα Χριστίνα Αλεξοπούλου και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Παππά.

Σύμφωνα με τον κ. Υφυπουργό, «Η πτήση με υδροπλάνο ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία, ενώ αυτήν τη δυνατότητα θα έχουν σύντομα όλοι οι Έλληνες για τις μετακινήσεις τους, καθώς αρχίζει να συμπληρώνεται το παζλ του δικτύου υδατοδρομίων, σε πολλά μέρη της χώρας. Είναι μία σημαντική μέρα για τις μεταφορές στην Ελλάδα, καθώς κερδίζουμε σε χρόνο, σε άνεση, και στη δυνατότητα να μπορεί να φτάσει πλέον ο καθένας, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο του χάρτη. Κυρίως όμως, η χώρα μας αποκτά αναγνωρισιμότητα διεθνώς στο επίπεδο των μεταφορών και η Ελλάδα θεωρείται πλέον κορυφαίος επενδυτικός προορισμός. Πρόκειται για ένα νέο πτητικό μέσο, που προσφέρει αναπτυξιακή προοπτική και πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και καινούργια δυναμική στο χώρο».

‘Συνδέεται άρρηκτα με την ανάπτυξη’

Αναφορικά με το Νομό Ηλείας, καθώς έχουν ήδη προχωρήσει οι διαδικασίες για την λειτουργία υδατοδρομίου στην Κυλλήνη, ο κ. Υφυπουργός ανέφερε:

«Ο Νομός Ηλείας θα είναι πρωταγωνιστής στο δίκτυο υδατοδρομίων, με την εξασφάλιση της αδειοδότησης υδατοδρομίου στην Κυλλήνη που θα περιληφθεί στο δίκτυο του Ιονίου, μία επένδυση που αποτελεί την απαρχή ως προοπτική και για ανάλογες παρεμβάσεις στον τόπο μας στο άμεσο μέλλον.  Πρόκειται για ένα έργο που συνδέεται άρρηκτα με την ανάπτυξη, και στο οποίο πίστεψα από την πρώτη μέρα ως Βουλευτής Ηλείας, επικεντρώνοντας όλες μου τις ενέργειες και εργάστηκα σε συνεργασία με τους αρμόδιους Υπουργούς και το Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης προς αυτή την κατεύθυνση». 

Περισσότερα Νέα