Ο Υπουργός Παιδείας τι υπηρετεί τελικά; Την κοινοβουλευτική δημοκρατία ή τη «μιντιακή» δημοκρατία;

24 Ιουλίου - 17:54 Τοπικά

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ, Αρβανιτόπουλος, αρνήθηκε να παραστεί σήμερα στην Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να απαντήσει σε Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, σχετικά με το θέμα της μη απόλυσης των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα. Επικαλέστηκε και σήμερα 21/03/2013 κώλυμα για δεύτερη συνεχή ημέρα, καθώς και χθες δεν παρέστει στη βουλή για να απαντήσει σε Επίκαιρες Ερωτήσεις βουλευτών άλλων κομμάτων, τόσο της συμπολίτευσης, όσο και της αντιπολίτευσης για το ίδιο θέμα.


Ο κ. Υπουργός ζήτησε από τη βουλευτή να επανακατατεθεί η Επίκαιρη Ερώτηση την ερχόμενη εβδομάδα. ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ. Ωστόσο, ο κ. Αρβανιτόπουλος επέλεξε σήμερα να εμφανιστεί σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας κατήγγειλε την πολιτική πρακτική του Υπουργού να μην απαντάει στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο που του ασκούν βουλευτές από όλα τα κόμματα και να επιλέγει να παρουσιάζεται σε τηλεοπτικό κανάλι, αντί ως όφειλε θεσμικά να βρίσκεται στο Κοινοβούλιο. Υπενθύμισε ότι η Επίκαιρη Ερώτησή της αφορούσε τους 200 και πλέον εκπαιδευτικούς που απολύονται αρχής γενομένης από τις 22/03/2014 και επομένως δεν υπήρχε η δυνατότητα για ουσιαστική συζήτηση τις επόμενες ημέρες. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος θα είναι ο πρώτος Υπουργός που μετά από 110 χρόνια θα βάλει την υπογραφή του σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων προσθέτοντάς τους στους 1.400.000 ανέργους που έχει δημιουργήσει η μνημονιακή διαχείριση.


Η στάση αυτή του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι χτύπημα στην ίδια την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Το Κοινοβούλιο, τα κόμματα, οι αντιπρόσωποι του λαού υποβαθμίζονται και αντικαθίστανται από την τηλεοπτική δημοκρατία του μιντιακού κατεστημένου.


Σαν μικρός Βοναπάρτης, ο κ. Υπουργός επιλέγει να απευθυνθεί στο τηλεοπτικό κοινό, στο studio σε ένα περιβάλλον απόλυτα προστατευμένο ακόμα και από τηλεφωνικές παρεμβάσεις και όχι στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, ώστε να περιγράψει χωρίς αντίλογο το κοινωνικό και εκπαιδευτικό Βατερλό ως εξορθολογισμό και πρόοδο.


Άλλωστε, τη μέρα που καταργούσε ειδικότητες στα δημόσια ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και πετούσε στο δρόμο 2.000 εκπαιδευτικούς ενώ 20.000 μαθητές καταδικάζονταν στο να χάσουν την ειδικότητα τους και χιλιάδες ώρες μαθημάτων ακόμα και σε πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, ο κ. Υπουργός παρευρισκόταν σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια διαφημίζοντάς τα.


Οι νόμοι του κράτους μας πλέον αποφασίζονται από εξωθεσμικά, διεθνή κέντρα, μη εκλεγμένα (βλέπε Τρόικα) και η ενημέρωση του λαού φιλτράρεται και πασάρεται αποκλειστικά μέσα από τους ιδιώτες καναλάρχες.


Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλον τον ελληνικό λαό να αγωνιστεί και να ανατρέψει δημοκρατικά την παρακμή που επιβάλλει παντού η μνημονιακή διαχείριση. Θεωρεί ότι οι αγώνες των εκπαιδευτικών αποτελούν κοινωνικό οξυγόνο. Οι απεργιακοί και κοινωνικοί αγώνες τους έχουν ήδη δικαιωθεί στη συνείδηση του λαού και της εκπαιδευτικής κοινότητας.


Δεσμευόμαστε ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα επαναφέρει στον εργασιακό τους χώρο όλους τους απολυμένους εκπαιδευτικούς επαναφέροντας την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία στην Πατρίδα μας.

Περισσότερα Νέα