Οδηγώντας ένα αμάξι του μέλλοντος – Πηγαίνει στον αυτόματο, ο οδηγός απλά «ακουμπά» το τιμόνι

24 Ιουλίου - 17:25 Auto - moto

Οι δημοσιογράφοι του Businnes Insider κατέγραψαν την βόλτα τους με ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί το σύστημα αυτόματης οδήγησης « Cruise 4 you».

H γαλλική εταιρεία τεχνολογίας Valeo ειδικεύεται στην τεχνολογία που έχει να κάνει με την διευκόλυνση της οδήγησης και της χρήσης των αυτοκινήτων.

Ήδη έχει παρουσιάσει εφαρμογές που βοηθούν τους οδηγούς να ξεκλειδώνουν το αμάξι τους μέσω των smartphones και τώρα παρουσιάζει την νέα της τεχνολογική ανακάλυψη με το όνομα Cruise 4 you. Το νέο αυτό σύστημα οδήγησης βασίζεται στην παρουσία αισθητήρων που καλύπτουν το αυτοκίνητο σε γωνία 360 μοιρών και στέλνουν τα δεδομένα σε ένα κεντρικό υπολογιστή που τα επεξεργάζεται. Ο υπολογιστής αναλύει γρήγορα τα δεδομένα και συνδεόμενος με το σύστημα οδήγησης μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει την ταχύτητα του αυτοκίνητου ή να το βοηθήσει να διατηρήσει την σωστή πορεία. Το σύστημα είναι επίσης συνδεδεμένο με τα φρένα και μπορεί να σταματήσει το αυτοκίνητο σε περίπτωση ανάγκης.

Όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας το σύστημα δεν έχει εφευρεθεί για να αντικαταστήσει τους οδηγούς αλλά να τους βοηθήσει να επικεντρωθούν περισσότερο στο χειρισμό του αυτοκινήτου και να αποφεύγουν τα ατυχήματα. Το Cruise 4 you αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αγορές το 2018 και οι υπεύθυνοι της εταιρείας περιμένουν τις προτάσεις συνεργασίας από μεγάλες βιομηχανίες αυτοκινήτων.

Πηγή: techit.gr

Περισσότερα Νέα