Οι Άγγλοι μας δανείζουν τα αγάλματά μας…

24 Ιουλίου - 18:00 Τοπικά

Άρθρο του Γιώργη Τάκη Δόξα

……ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ «ΑΔΕΛΦΟΙ» ΜΑΣ ΑΓΓΛΟΙ :
ΣΑΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΜΕ (για λίγο χρόνο) ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ !!!

Εδώ έχει ξεσηκωθεί όλος ο (Παγκόσμιος) Ντουνιάς, κι’ αυτοί συνεχίζουν τον διαχρονικό χαβά τους για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ. Αλλά ΑΥΤΟΙ έτσι ήταν και -δυστυχώς για την Παγκόσμια Κοινωνία – έτσι θα παραμείνουν. Ανάλγητοι. Προσβλητικοί. Αλαζόνες και Καταστροφικοί σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της Γης. ΄Ενας Υπέρτατος – Ξεχωριστός και Μοναδικός Λαός που όπου κι αν πήγαν (ως κατακτητές και αποικιοκράτες) διέλυσαν Χώρες, σκλάβωσαν Πληθυσμούς και κατάκλεψαν ο,τιδήποτε Ιστορικό και Πολιτισμικό για να «στολίσουν» τις Κρατικές και Ιδιωτικές Συλλογές τους.
Κι ας ισχυρίζονται ότι παραμένουν φίλοι και σύμμαχοι της Ελλάδας. Το άθλιο και διπρόσωπο παιχνίδι τους, η Ελλάδα Μας, το έχει γνωρίσει καλά μα πάρα πολύ καλά. Αλλά έτσι είναι οι «Αδελφοί» μας ΄Αγγλοι. Δεν θα αναφερθώ στην ύπουλη στάση τους κατά τον (άδικο) εμφύλιο πόλεμο και δεν θα επιμείνω σε χαρακτηριστικές αθλιότητες που διέπραξαν στην μαρτυρική ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ. Θα μείνω σ’ αυτό το διαβολόσπερμα επ’ ονόματι ΄Ελγιν, που χωρίς ίχνος σεβασμού στην Ιστορία διαμέλισε τον Παρθενώνα και κατάκλεψε Αγάλματα και Μάρμαρα.
Κι’ έρχονται τώρα και μας πετάνε κατάμουτρα το εξής : ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ και ΜΑΡΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ (de facto) ΔΙΚΑ ΜΑΣ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΔΑΝΕΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ, δηλαδή στην Αγγλία….
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ; Ψηφίσματα – Επιστολές διαμαρτυρίας. Δημοσιεύματα και ως συνήθως ευγενικές και ευπρεπείς δηλώσεις των προυχόντων του Πολιτισμού, για να μην διαταραχθεί το καλό κλίμα με τους «Αδελφούς» μας Εγγλέζους.
Κι’ ΑΥΤΟΙ συνεχίζουν το επικοινωνιακό/εμπορικό παιχνίδι τους με το να τζιράρουν άπειρα χρήματα από τις μόνιμες εκθέσεις (Βρεττανικό Μουσείο) με τα αριστουργήματα των δημιουργών του Ελληνισμού. ΤΩΡΑ αν οι προύχοντες του Πολιτισμού και της Κρατικής Εξουσίας, εκτιμούν ότι φορώντας μαύρο κουστούμι λευκό πουκάμισο, μπλε γραβάτα και μ’ ένα φλιτζάνι τσάϊ θα «συνεφέρουν στα συγκαλά τους» τους ΄Αγγλους ανησυχώ ότι πάσχουν από ανίατη ηλιθιότητα. Αυτοί (οι «Αδελφοί μας» ΄Αγγλοι) ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ να νοιώσουν τι σημαίνει ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΤΑΒΡΑΝΤΟΣΥΝΗ και ΟΡΕΙΣΙΒΙΟΣ ΚΑΛΠΑΣΜΟΣ. Να τους δείξουμε (και να το αποδείξουμε) ότι οι λεκτικές και ιστορικές αθλιότητες για την Πολιτισμική ΜΑΣ περιουσία τελειώσανε οριστικά αι αμετάκλητα. Κι αν ο «ΟΡΕΙΣΙΒΙΟΣ ΚΑΛΠΑΣΜΟΣ» πιθανώς να θίξει το DNA της καταγωγής και συμπεριφοράς τους υπάρχουν τα Ευρωπαϊκά ή Διεθνή Δικαστήρια, που πρέπει και οφείλουμε να προσφύγουμε ως Κράτος κι’ ό,τι βγει… Αλλά συστηματικά, υπεύθυνα και συνολικά «να τους αλλάξουμε τα φώτα». Με γλυκιές κουβέντες και το μαλακό, είναι τόσο θρασείς που στο τέλος θα μας ζητάνε και την ιδιοκτησία του Παρθενώνα. Αλλά αυτή η βρισιά «σας δανείζουμε τα Ελληνικά Αγάλματα / Μάρμαρα» αποτελεί την μέγιστη ΝΤΡΟΠΗ για την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. Τουτέστιν εδώ και τώρα ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ, για να μην συνεχιστεί αυτός ο οχετός που «βρωμίζει» ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ πέρα από Κόμματα και Πολιτικές.
Εκτός – λυπάμαι που το σημειώνω – αν το Διεθνές φτύσιμο το εκλαμβάνουμε «τι ωραίο πούναι το νερό»….
ΓΙΩΡΓΗΣ ΤάΚη ΔΟΞΑΣ
Αθήνα, 7 Μαρτίου 2014

Περισσότερα Νέα