Οι «Απευθείας αναθέσεις » του Δημάρχου Πύργου συνεχίζονται σε βάρος του ταμείου του Δήμου.

24 Ιουλίου - 16:25 Τοπικά

Πριν από λίγες ημέρες, αναδείξαμε την προκλητική ενέργεια της δημοτικής αρχής να μην τηρήσει τη διαδικασία της δημοσίευσης προκήρυξης και της υποβολής προσφορών από ενδιαφερόμενες εταιρείες σε έργο χαλικοστρώσεων, προϋπολογισμού 1.404.000,00€, που είχε ως αποτέλεσμα να επιτευχθεί έκπτωση μόλις 5%, με προσωρινή ανάδοχο εταιρεία που έχει ως κύριο αντικείμενο την εκμετάλλευση σταθμών αυτοκινήτων. Η ζημιά του Δήμου ξεπερνάει το ποσό των 500.000 ευρώ. Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, μετά από προσφυγή μας, έκρινε εξ ολοκλήρου παράνομη την απόφαση αυτή, με συνέπεια πλέον να οφείλεται να τηρηθεί η κανονική διαγωνιστική μειοδοτική διαδικασία.

Έκπληκτοι, όμως, παρακολουθούμε ότι ο Δήμαρχος συνεχίζει την ίδια παράνομη τακτική και σε άλλα έργα. Ενδεικτικά, στο έργο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε. ΒΩΛΑΚΟΣ» προϋπολογισμού 152.000,00€, πάλι δεν δημοσιεύτηκε προκήρυξη, με αποτέλεσμα τις εταιρείες που συμμετείχαν στη διαδικασία υποβολής προσφορών, να τις επιλέξει ο ίδιος ο κ. Αντωνακόπουλος. Στη δε διαδικασία διαπραγμάτευσης που ακολούθησε, η μέγιστη έκπτωση που επιτεύχθηκε ήταν μόλις 6%!!!

Όπως φαίνεται, ο Δήμαρχος συνεχίζει ακάθεκτος να παρανομεί, διαπράττοντας κραυγαλέα απιστία εις βάρος της δημοτικού χρήματος. Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει την ανωτέρω έκπτωση του 6%, όταν σε σχετική μειοδοτική δημοπρασία του Δήμου Πύργου, μόλις πριν από έναν χρόνο, για την ίδια Δημοτική Ενότητα του Βώλακος και για αντίστοιχα έργα αποκατάστασης ζημιών, για όμοια ακραία καιρικά φαινόμενα υποβλήθηκαν προσφορές με έκπτωση μέχρι και 40%!!! (υπ’ αριθμ. 217/2019 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Πύργου με ΑΔΑ: 6Θ29Ω17-647).

Κύριε Δήμαρχε, πολύ γρήγορα υπέστειλες το λάβαρο της διαφάνειας που κράδαινες επιδεικτικά μέχρι την εκλογή σου.  Η δημοτική παράταξη «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» θα ασκεί κάθε νόμιμο δημοκρατικό δικαίωμά της, προς κάθε αρμόδια αρχή, για να αποτρέπει τέτοιες εξώφθαλμα ζημιογόνες παρανομίες σου. Σε καλούμε να ανακαλέσεις άμεσα την παραπάνω, αλλά και όλες τις υπόλοιπες παρόμοιες αποφάσεις (που σύντομα θα δημοσιεύσουμε), τις οποίες έχει λάβει η παρούσα δημοτική αρχή.

Ακολούθησε άμεσα την ανοιχτή διαδικασία και τη δημοσίευση προκήρυξης του διαγωνισμού, κάνοντας χρήση της δυνατότητας σύντμησης της προθεσμίας του άρθρου 27 του Ν. 4412/2016 σε μόλις 15 ημέρες (!!!) από την ημερομηνία δημοσίευσής της.

Οι δημότες περιμένουν επιτέλους να δουν να συντελείται πραγματικό έργο. Ελπίζουμε, το τελικό αποτέλεσμα να είναι επωφελέστερο για την πόλη και τις κοινότητες, από αυτό που πετυχαίνεις στις διαπραγματεύσεις…με τους εργολάβους.

Περισσότερα Νέα