Οι Δήμοι Πύργου, Ήλιδας, Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων σε σύσκεψη στην Περιφέρεια για την ένταξη νέων έργων αποκατάστασης από ακραία καιρικά φαινόμενα στη νέα ΣΑΕΠ 801

24 Ιουλίου - 17:11 Τοπικά

Μια μεγάλη ευκαιρία που έχουν στα «χέρια» τους Περιφέρεια και Δήμοι, ώστε να κάνουν σημαντικά έργα αποκατάστασης σε υποδομές που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές έπειτα από τα επαναλαμβανόμενα ακραία καιρικά και κατολισθητικά φαινόμενα, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας τη νέα Ειδική Συλλογική Απόφαση (ΣΑΕΠ 801) σε σύσκεψη που έγινε χθες στην Περιφέρεια.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι των περιοχών που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και συγκεκριμένα των Δήμων Ναυπακτίας, Ι.Π. Μεσολογγίου, Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Πύργου, Ήλιδας, Πηνειού, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Στόχος αυτής της συνάντησης ήταν ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και η επίλυση τυχόν ερωτημάτων, για την σύνταξη του σχετικού φακέλου και κατάθεση των προτάσεων από τους Δήμους, ώστε να ενταχθούν στη νέα ΣΑΕΠ του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

«Η συγκεκριμένη ειδική συλλογική απόφαση, συνιστά μια σημαντική πολιτική κατάκτηση και πρέπει να την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, προσθέτοντας πως «δίνουμε ο ένας στον άλλον ένα χέρι πολιτικής και αυτοδιοικητικής αλληλεγγύης. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να γίνουν τα έργα που χρειάζονται για την πολιτική προστασία των περιοχών που έχουν πληγεί, για να αποκατασταθούν οι ζημιές και να προστατευθούν οι κάτοικοι».

Να υπενθυμίσουμε πως είχε σταλεί σχετική πρόσκληση μαζί με έντυπο οδηγιών και προσχέδιο Τεχνικού Δελτίου Έργου Φυσικών Καταστροφών, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προς τους Δήμους που έχουν πληγεί, από τα τέλη Νοεμβρίου και καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προτάσεων είναι η Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου.

Αμέσως μετά οι προτάσεις θα προωθηθούν για ένταξη στην παραπάνω ειδική συλλογική απόφαση χρηματοδότησης έργων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στη σύσκεψη παρέστησαν οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας, Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας, Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος, Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης, οι Δήμαρχοι Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, Ι.Μ. Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, Ανδραβίδας-Κυλλήνης Μοράντ Ναμπίλ-Ιωσήφ, Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Πηνειού Αλέξης Καστρινός, Ανδρίτσαινας –Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος, η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Διονυσία Μαράτου, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Πύργου ο Αντιδήμαρχος Α. Σκαρτσιάρης, Αντιδήμαρχοι, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας, εκπρόσωποι τεχνικών Υπηρεσιών των Δήμων, στελέχη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ.α.

Περισσότερα Νέα