Οι ταπετσαρίες τοίχου δεν έφυγαν ποτέ από τη μόδα

24 Ιουλίου - 17:03 Χρήσιμα

Από το καθιστικό, την κουζίνα, το μπάνιο, μέχρι την κρεβατοκάμαρα, οι ταπετσαριες τοιχου είναι ένας υπέροχος τρόπος να βάλετε χρώμα στη ζωή σας και να ανανεώσετε το σπίτι σας.

Οι ταπετσαρίες είναι ένα είδος υλικού που χρησιμοποιείται για την κάλυψη και τη διακόσμηση εσωτερικών τοίχων. Από τη διακόσμηση του σπιτιού ή του γραφείου, μέχρι τη διακόσμηση καταστημάτων ή ακόμα και κρατικών κτηρίων.

Θα τις βρείτε συνήθως να πωλούνται σε ρολά, τα οποία τα τοποθετείτε πάνω στους τοίχους χρησιμοποιώντας την κατάλληλη κόλλα ταπετσαρίας

Οι ταπετσαρίες τοίχου απαιτούν σωστή προετοιμασία της επιφάνειας πριν την εφαρμογή τους. Επιπλέον δεν είναι όλες κατάλληλες για όλους τους χώρους. Για παράδειγμα το μπάνιο είναι ένας χώρος όπου η τοποθέτηση απλής ταπετσαρίας δεν ενδείκνυται.

Όλοι έχουμε ακούσει συχνά πυκνά τη φράση η μόδα κάνει κύκλους. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε ό,τι αφορά το προσωπικό στυλ, τα ρούχα και τα αξεσουάρ. Και στο κομμάτι της διακόσμησης πολλές φορές η μόδα κάνει τους δικούς της κύκλους. Οι ταπετσαρίες λοιπόν δεν είναι μια νέα μέθοδος στον τομέα της διακόσμησης, το αντίθετο.

Υπάρχουν εκατοντάδες σχέδια και χρώματα. Μπορείτε να βρείτε μέσα από μια πραγματικά τεράστια ποικιλία αυτό που ταιριάζει στο δικο σας Προσωπικό γούστο.

Οι διαφορετικές υφές, οι απίθανοι και απεριόριστοι συνδυασμοί χρωμάτων καθώς και μία πληθώρα από σχέδια και διάφορα μοτίβο εγγυάται σίγουρα ότι θα βρείτε αυτό που πραγματικά επιθυμείτε.

Είτε σας αρέσουν τα μοντέρνα ή τα κλασικά σχέδια, η πλούσια ποικιλία σε ταπετσαρίες τοίχου που υπάρχει στην αγορά δεν θα σας απογοητεύσει.

Επίσης αποτελεί και μία οικονομική λύση για να ανανεώσετε ένα μέρος του σπιτιού σας. Σε έξυπνα και στρατηγικά σημεία βάζοντας μια ταπετσαρία μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα

Ξεκινήστε με το να αποφασίσετε το χώρο τον οποίο θέλετε να καλύψετε με την ταπετσαρία. Μικρές εσοχές, χώροι κάτω από μία εσωτερική σκάλα, ο χώρος πάνω από το τζάκι, είναι μόνο μερικά από τα ιδανικά σημεία στα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε μία ταπετσαρία τοίχου.

Εφόσον βρείτε το σημείο που σας ενδιαφέρει, ξεκινήστε με το να διαλέξετε το χρώμα και τις αποχρώσεις που θέλετε να έχει η ταπετσαρία σας και στη συνέχεια το σχέδιο και το στυλ.

Η ταπετσαρία θα πρέπει να ταιριάζει με τα έπιπλα και γενικά με το ύφος του υπόλοιπου σπιτιού. Φανταστείτε μια πολύ μοντέρνα ταπετσαρία σε ένα πολύ κλασικά διακοσμημένο σπίτι. Το αποτέλεσμα κατά πάσα πιθανότητα θα είναι παράταιρο. Οπότε συνιστούμε προσοχή!

Ταπετσαρίες με πολύ έντονο χρώμα και έντονα σχέδια είναι πιθανόν η τοποθέτηση τους να είναι υπερβολή σε ένα ολόκληρο δωμάτιο. Τέτοιου είδους ταπετσαρίες επιλέξτε να τις βάλετε είτε σε ένα μικρό σημείο είτε σε έναν τοίχο μόνο.

Εάν θέλετε να καλύψετε όλο το σπίτι με ταπετσαρία φροντίστε τα χρώματα να είναι απαλά, φωτεινά και τα σχέδια να μην κουράζουν το μάτι. Έτσι θα μειώσετε και την πιθανότητα να τη βαρεθείτε σύντομα.

Επενδύστε λοιπόν στις ταπετσαρίες τοίχου για τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Περισσότερα Νέα