Οι Τούρκοι έκαναν άσκηση κατάληψης… ελληνικού νησιού

24 Ιουλίου - 19:36 Τοπικά

Σαφή μηνύματα για τις τουρκικές διαθέσεις που κατά καιρούς διατυπώνονται με αποδέκτη την Ελλάδα, έστειλε η Άγκυρα μέσω της άσκησης, «Mavi Vatan», (σ.σ. Γαλάζια Πατρίδα), που έγινε την περασμένη εβδομάδα. Οι τουρκικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα και Ανατολική Μεσόγειο και χρησιμοποίησαν 122 πλοία και 41 αεροσκάφη.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, παρακολούθησε μέρος της άσκησης και μιλώντας σε ομάδα αξιωματικών, αλλά και ξένων στρατιωτικών ακολούθων, έστειλε πολλαπλά μηνύματα. Παράλληλα, συγχαρητήρια στους συμμετέχοντας έδωσε και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Nordic Monitor, η άσκηση όμως ήταν στην ουσία σχέδιο κατάληψης ελληνικού νησιού. Στο σχέδιο αναφέρεται η παρουσία ομάδων υποβρύχιας επίθεσης, οι οποίες από θαλάσσης και αέρος επιτίθενται σε ένα νησί κι αφού καταστρέφουν τους εχθρικούς στόχους τοποθετούν τη σημαία της Τουρκίας.

Ο Χουλουσί Ακάρ στην ομιλία του άφησε ξανά αιχμές σε βάρος της Ελλάδας, μιλώντας για καθυστέρηση του διαλόγου από πλευράς της Αθήνας, ωστόσο, την ίδια ώρα σε μήνυμα στο Twitter το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έτεινε χείρα φιλίας προς τη χώρα μας.

https://www.ethnos.gr/

Περισσότερα Νέα