Οι Βουλευτές της COMPSUD την Παρασκευή στον Πύργο για την «Αντιμετώπιση της Διάβρωσης των Ακτών»

24 Ιουλίου - 18:26 Τοπικά

H Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του «Κύκλου Βουλευτών της Μεσογείου» Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στη Συνεδρίαση της Επιτροπής με τον «Κύκλο Βουλευτών της Μεσογείου» (COMPSUD), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 16.00΄, (Αίθουσα Γερουσίας).

Η Συνεδρίαση θα έχει θέμα: «Κλιματική μεταβλητότητα και αλλαγή στη Μεσόγειο: επιπτώσεις και αποκρίσεις, με έμφαση στην παράκτια περιοχή». Τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερώσουν ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ιωάννης Μανιάτης, ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης Διεθνών και Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠ.ΕΞ, Πρέσβης, κ. Χρηστίδης εκ μέρους της Ελληνικής Προεδρίας, ο Πρόεδρος του Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med) και του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (MIO-ESCDE), κ. Μιχάλης Σκούλλος, ο Υπουργός Υδάτων και Άρδευσης της Ιορδανίας, Συμπρόεδρος της Ένωσης για τη Μεσόγειο, κ. Hazim El – Naser, εκπρόσωπος του Μεσογειακού Σχεδίου Δράσης της UNEP, ο Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας της Ένωσης για τη Μεσόγειο, κ. Shaddad Attili, η Επικεφαλής του Τμήματος Υδάτινων Πόρων των Ηνωμένων Εθνών (Δυτική Ασία -ESCWA), κυρία Carol Chouchani Cherfane, ο Υπεύθυνος του Έργου Europe Aid F4 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Stephane Halgand, από τη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η κυρία Esther Pozo Vera, καθώς και ο Γεν. Γραμματέας του Αραβικού Δικτύου για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη κ. Emad Adly.

Ο «Κύκλος Βουλευτών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη» ( COMPSUD ) δημιουργήθηκε με την ενθάρρυνση του Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη ( MIO – ECSDE ) και την Παγκόσμια Εταιρική Σχέση Νερό-Μεσόγειος ( GWP – Med ) το Δεκέμβριο του 2002 μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Γιοχάνεσμπουργκ για την Αειφόρο Ανάπτυξη ( WSSD ). Στόχο έχει να προωθήσει μηχανισμούς στήριξης του διαλόγου μεταξύ Βουλευτών από Μεσογειακές χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, αλλά και από κράτη-μη μέλη της Ε.Ε, πολιτικούς και άλλους φορείς, για την περιβαλλοντική προστασία και τη δημιουργία των απαραίτητων κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών για την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής.

Οι Βουλευτές της COMPSUD πραγματοποιούν για δεύτερη φορά την Περιφερειακή Διάσκεψή τους στην Αθήνα στις 13 και 14 Νοεμβρίου, ενώ κατά το τελευταίο σκέλος της διάσκεψής τους θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στο Νομό Ηλείας και θα συμμετέχουν σε ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Αντιμετώπιση της Διάβρωσης των Ακτών Δυτικής Πελοποννήσου» με τη συμμετοχή, εκπροσώπων των αρμόδιων υπουργείων, του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Πάτρας, καθώς και εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η συζήτηση, η οποία συνδιοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επιστήμης, Δικαίου και Τεχνολογίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τελεί υπό την αιγίδα, του ΥΠΕΚΑ και της COMPSUD θα διεξαχθεί στην Αντιπεριφέρεια Ηλείας την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 από ώρα 5 μ.μ.

Περισσότερα Νέα