Οικολογική Δυτ. Ελλάδα: Απορρίμματα στον Αλφειό: όπως στρώσατε…

24 Ιουλίου - 18:27 Τοπικά

Όσοι είχαν την πολιτική βούληση να κηρύξουν την Ηλεία σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» προκειμένου να στείλουν τα σκουπίδια στον Αλφειό ας δείξουν την ίδια αποφασιστικότητα για διέξοδο

Με συμπάθεια βλέπουμε το όψιμο ενδιαφέρον τόσων πολλών για ένα θέμα για το οποίο πρώτοι και μόνοι φωνάζαμε εδώ και μήνες.

Η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει κι άλλο: αν γίνει το πολυπόθητο εργοστάσιο χωρίς παράλληλα μέτρα μείωσης των απορριμμάτων, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης. Σε αυτή την περίπτωση, τα υπέρογκα ποσά που θα πρέπει να πληρώνουν οι Δήμοι θα διοχετεύσουν ξανά απορρίμματα σε ρεματιές και δάση. Θα έχουμε τα ίδια χάλια συν τεράστια δημοτικά τέλη. Άρα, τελικός στόχος παραμένει η οικολογική διαχείριση με δαπάνες ενταγμένες στην τρέχουσα και την επόμενη Προγραμματική Περίοδο.

Όσον αφορά στην προσωρινή λύση, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για το Δήμο Πύργου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Υπάρχουν προτάσεις. Αφού βρήκαν τρόπο να κηρύξουν μια Περιφερειακή Ενότητα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, μπορούν να βρουν μια σχετικά ασφαλή λύση για την ώρα. Όχι άλλες δικαιολογίες για τους υπεύθυνους.

Κώστας Παπακωνσταντίνου

Περιφερειακός Σύμβουλος, Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου

Περισσότερα Νέα