Όλα έτοιμα για τη μεταφορά των μαθητών τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

24 Ιουλίου - 19:23 Τοπικά

 

    Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του έργου μεταφοράς των μαθητών της φετινής σχολικής χρονιάς, όπως τονίστηκε στην διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, καθώς οι διαγωνιστικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν έγκαιρα και οι προσωρινοί ανάδοχοι έχουν αναδειχθεί από τον περασμένο Ιούλιο. Όλοι είναι στις θέσεις τους, ώστε την προσεχή Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, να μεταφέρουν στην ώρα τους και με ασφάλεια τους μαθητές στα σχολεία τους, για το πρώτο κουδούνι.

   Στην σύσκεψη, συμμετείχαν η Διευθύντρια Διοικητικού Οικονομικού Σίσσυ Νικολάου, ο Διευθυντής Ανάπτυξης Αριστομένης Μανιάτης, ο Προϊστάμενος Τμ. Παιδείας Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Προϊστάμενος Τμ. Προμηθειών Δημήτρης Ντοάς, οι οποίοι έκαναν εκτενή ενημέρωση για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στο πλαίσιο διενέργειας του διαγωνισμού, και την ολοκλήρωσή τους εντός των προβλεπομένων χρονοδιαγραμμάτων, με υποδειγματικό τρόπο και χωρίς να υποβληθούν προσφυγές, που θα μπορούσαν να καθυστερήσουν τις διαδικασίες.

   Ειδικότερα, ο πρώτος διαγωνισμός προκηρύχθηκε αρχές Ιουνίου και οι προσωρινοί ανάδοχοι αναδείχθηκαν εντός του Ιουλίου. Τις προηγούμενες ημέρες αναδείχθηκαν οι προσωρινοί ανάδοχοι του δεύτερου διαγωνισμού, που αφορούσε στα άγονα δρομολόγια που προέκυψαν κατά τον πρώτο διαγωνισμό. Έτσι, το πρωί της προσεχούς Δευτέρας, οι μαθητές του φοιτούν σε σχολεία Γενικής και Ειδικής Αγωγής, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, θα μεταβούν κανονικά στα σχολεία τους για τον Αγιασμό, με λεωφορεία και ταξί, οι εκπρόσωποι των οποίων έχουν αναλάβει και φέτος το έργο της μεταφοράς, για λογαριασμό της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. «Στόχος μας είναι όλοι οι μαθητές να μεταβαίνουν στα σχολεία τους κανονικά από την πρώτη ημέρα για τον Αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς, και είμαι χαρούμενος που με μεγάλη προσπάθεια ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται. Όλο το προηγούμενο διάστημα τα στελέχη και οι εργαζόμενοι στις αρμόδιες Διευθύνσεις και Τμήματα της ΠΕ Ηλείας δούλεψαν με υποδειγματικό τρόπο για να φέρουν σε πέρας μια τόσο δύσκολη διαγωνιστική διαδικασία. Οφείλω να τους συγχαρώ και δημόσια για την προσπάθεια που κατέβαλαν», σχολίασε ο κ. Γιαννόπουλος.

   Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν και άλλα, τυπικά – διαδικαστικά θέματα που αφορούν στο έργο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι εντός των ημερών θα διενεργηθεί και νέος διαγωνισμός, για τα άγονα δρομολόγια του δεύτερου διαγωνισμού, αλλά και για τις νέες μεταφορές που θα προκύψουν από τις εγγραφές και μεταγραφές μαθητών, οι οποίες πραγματοποιούνται στα σχολεία αυτές τις ημέρες.

Περισσότερα Νέα