«Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός». 7 εκδηλώσεις θα γίνουν στην Ηλεία

24 Ιουλίου - 16:32 Τοπικά

Παρουσιάστικε από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η  πρώτη δράση του προγράμματος ” Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός”.  Όπως ανέφερε η κα Μενδώνη

“Δουλεύουμε από τον Απρίλιο για να δημιουργήσουμε αυτή τη σειρά των πολιτιστικών εκδηλώσεων, εντός των αρχαιολογικών χώρων, που ξεκινούν στις 18 Ιουλίου, καταλαμβάνουν το δεύτερο μισό του Ιουλίου, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη, με δύο στόχους:

Ο πρώτος ήταν, βγαίνοντας από την ταλαιπωρία του κορονοιού και μπαίνοντας στην κανονικότητα, να προσφέρουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, άρα σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, εκδηλώσεις πολιτιστικές. Έχω πει πολλές φορές ότι δεν θέλουμε ένα α-πολιτιστικό καλοκαίρι.

Ο δεύτερος στόχος ήταν να μπορέσουν να συνεργαστούν με το Υπουργείο Πολιτισμού άνθρωποι, από τον καλλιτεχνικό και δημιουργικό τομέα, τεχνικοί και όλο το άλλο υποστηρικτικό προσωπικό που φέτος, έχουν πράγματι, προβλήματα στην εργασιακή τους απασχόληση.

Για το έτος 2020 το πρόγραμμα Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός, –στην πραγματικότητα δημιουργούμε ένα νέο θεσμό- παρουσιάζει 55 παραγωγές, σε 251 παρουσιάσεις, με 11 καλλιτεχνικούς οργανισμούς, σε 111 αρχαιολογικούς χώρους και  σε 38 περιφερειακές ενότητες.”

Στην Ηλεία σε 3 αρχαιολογικούς χώρους θα γίνουν 7 παραγωγές.

Ειδικότερα: 

20 Ιουλίου  (Χώρος αρχ. Μουσείου Ολυμπίας): «Μαρμαρωμένες Τρωάδες» του Ευριπίδη σε μετάφραση Μιχάλη Κακογιάννη. Η παρουσίαση των Τρωάδων στηρίζεται στη χρήση οπτικών και ηχητικών μέσων, καθώς και τρεις ηθοποιούς.

21 Ιουλίου (Χώρος κάστρου Χλεμούτσι):  Συναυλία Μανώλη Μητσιά – Καριοφυλλιάς Καραμπέτη.

25 Ιουλίου (Αρχαίο Στάδιο Ολυμπίας): Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα παρουσιάσει έργα Σκαλκώτα – Μότσαρτ – Θεοδωράκη.

4 Αυγούστου (Αρχαίο Στάδιο Ολυμπίας): Η Εθνική Λυρική Σκηνή θα παρουσιάσει Αφιέρωμα στη Μίκη Θεοδωράκη με την ευκαιρία και της συμπλήρωσης 95 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Ελληνα δημιουργού, με ερμηνευτές τους Ρίτα Αντωνοπούλου, Θοδωρή Βουτσικάκη, Ζαχαρία Καρούνη και Μπέτυ Χαρλαύτη. Στο πιάνο τους συνοδεύει ο Γιάννης Μπελώνης.

5 Αυγούστου (Αρχαίο Στάδιο Ολυμπίας): Γκαλά Μονωδών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

6 Αυγούστου (Αρχαίο Στάδιο Ολυμπίας): Το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chores που δημιούργησε και διευθύνει η Μαρίνα Σάττι θα παρουσιάσει ένα ευρύ μουσικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει και τα οκτώ δωδεκανησιακά τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη.

7 Αυγούστου (χώρος αρχ. Μουσείου Ολυμπίας): Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει το  Μουσικό σύνολο Χρυσέα Φόρμιγξ.


Περισσότερα Νέα