Ολοκληρώνεται την Παρασκευή το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

8 Δεκεμβρίου - 11:04 Τοπικά

Με την προβολή των τελευταίων ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους στο θέατρο Απόλλων, ολοκληρώνεται το βράδυ της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου το διαγωνιστικό μέρος του 26ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας στον Πύργο, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας πέφτει η αυλαία για τις ταινίες του Τμήματος Ντοκιμαντέρ στο Cine Cinema στην Αμαλιάδα καθώς και για τις ταινίες της 23ης Camera Zizanio στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας στον Πύργο.

Το πρόγραμμα της Παρασκευής στο θέατρο Απόλλων

17:15: Ταινίες μικρού μήκους: “Μια όμορφη κοκκινωπή τριχούλα, λεπτή σαν ίνα” (Κωνσταντίνος Μπακούρης, Ελλάδα, 6’), “Τα μελλούμενα»” (Santiago Rafaleς, Ισπανία, 20’), “Τέλη Αυγούστου” (Αγγέλικα Κατσα, Ελλάδα, 18΄) “Θερμοκήπιο” (Γιώργος Γεωργακόπουλος, Ελλάδα, 18΄).

18:45: Περιπέτειες στη γη της Άσα (Sophie Farkas Bolla, Καναδάς, 89’)

Μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα του 1940, ο Ζιλ και η οικογένειά του μετακομίζουν για να ζήσουν με τον θείο του, δήμαρχο ενός χωριού εποίκων στο βόρειο Κεμπέκ. Σύντομα, ο Ζιλ θα αποβληθεί από το σχολείο, εξαιτίας μιας σπάνιας δερματικής νόσου από την οποία πάσχει. Από εκείνη τη στιγμή, η μοναδική του επιθυμία του είναι να θεραπευτεί. Όταν ο σκύλος του, ο Σπαρκ, χάνεται στο άγριο δάσος, ο Ζιλ δεν μπορεί παρά να τον αναζητήσει. Στον δρόμο του συναντά την Άσα, μια μυστηριώδη νεαρή αυτόχθονη κοπέλα. Μαζί, εξορμούν στα βάθη του δάσους, όπου η φύση τούς αποκαλύπτεται γεμάτη ζωή και μυστήριο.

20:45:  Πιτσιρίκια (Hogo Tomas, Γαλλία 95’)

Ο Ζορντάν και ο Πατρίκ είναι 14 ετών και βαριούνται θανάσιμα στο μικρό χωριό τους, στη γαλλική ύπαιθρο. Όταν χαλάει και το Playstation 4 πρέπει να βρουν έναν δημιουργικό τρόπο να περνούν την ώρα τους: προσποιούνται, λοιπόν, ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και οργανώνουν διαδικτυακό έρανο για να αγοράσουν καινούργια παιχνιδομηχανή. Το χρήμα αρχίζει να ρέει και οι δύο φίλοι μετατρέπονται σε τοπικούς ήρωες. Το ψέμα, όμως, έχει ξεφύγει από τον έλεγχό τους και απειλείται ακόμη και η ίδια η φιλία τους.

22:15: Προσεγγίσεις. Προβολή τεσσάρων ταινιών μικρού μήκους του ετήσιου αφιερώματος «Προσεγγίσεις της παιδικής ηλικίας και της νεότητας στο σύγχρονο κινηματογράφο»: “Η παρέλαση” (Μιχάλης Γαλανόπουλος, 24’), “Good Girls Club: A Virginity Odyssey” (Λήδα Βαρτζιώτη & Δημήτρης Τσακαλέας, 17’), “Κακά Παιδιά με Ονόματα Αγίων” (Βίκυ Αθανασιάδου, 13’), “Θυμωμένο ψάρι” (Κώστας Χαλιάσας, 15’).

Ειδικές προβολές

Τέλος, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Κινηματογράφος και Ιστορία», θα προβληθούν, παρουσία των σκηνοθετών τους, οι ταινίες Μαρτυρίες 1967-1974” του Νίκου Καβουκίδη και “Εδώ Πολυτεχνείο” του Δημήτρη Μακρή. Οι ταινίες προβάλλονται για μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων, που θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους σκηνοθέτες, η πρώτη στον Ορφέα για το 4ο Γυμνάσιο Πύργου και η δεύτερη στο Σινέ Άστρον των Λεχαινών για το Γυμνάσιο της πόλης.

Περισσότερα Νέα