Ολοκληρώνεται το έργο θωράκισης του βουνού στο Κατάκολο – Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Σημαντικές και πολύ καθοριστικές παρεμβάσεις»

24 Ιουλίου - 19:17 Τοπικά

Σε τροχιά ολοκλήρωσης μπαίνει το πολύ σημαντικό έργο θωράκισης του βουνού στο Κατάκολο με τρεις εκ των τεσσάρων παρεμβάσεων να έχουν ολοκληρωθεί και η τοποθέτηση τοιχίων αντιστήριξης (σαρζανέτ) στο Κοιμητήριο να βρίσκεται στην τελική ευθεία.

–  Στο σημείο βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής (18/11) ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Μαρίνος Αχτύπης, όπου διαπίστωσαν την γρήγορη πορεία του έργου. Εκεί, είχαν εκτενή ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ε.Ε.» που έχει αναλάβει την υλοποίηση. Ένα έργο προϋπολογισμού 327.000, ιδιαίτερα απαιτητικό και δύσκολο με ειδικές τεχνικές εργασίες που υλοποιεί αποτελεσματικά η ανάδοχος εταιρεία.

Οι παρεμβάσεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί αφορούν στην απομάκρυνση επικίνδυνου βράχου στο βουνό, την τοποθέτηση συρματοπλέγματος για την προστασία των πρανών κατά μήκος της επαρχιακής οδού, τον τοίχο αντιστήριξης κάτω από το παλιό Κοιμητήριο και σύντομα ολοκληρώνεται η θωράκιση με τοιχίο αντιστήριξης στο κοιμητήριο της κοινότητας.

 * Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, μίλησε για την προστασία του βουνού από κατολισθητικά φαινόμενα με την ολοκλήρωση του έργου, τονίζοντας ότι τα έργα στην κοινότητα θα συνεχιστούν προς βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Το Κατάκολο δεν είναι μόνο η θάλασσα και το λιμάνι, αλλά και το βουνό του. Ένα όμορφο βουνό, προστατευόμενο, αλλά με προβλήματα λόγω των ανθρωπίνων παρεμβάσεων και της αλλαγής των στοιχείων στη φύση.

Το έργο θωράκισης βρίσκεται προς το τέλος της υλοποίησής του. Έχουν γίνει ήδη σημαντικές και πολύ καθοριστικές παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία και κοντά στο Κοιμητήριο, όπου αποδεικνύεται κι ο απαιτούμενος σεβασμός στις παλαιότερες γενιές. Στόχος είναι να κάνουμε έργα που αφορούν τους μόνιμους κατοίκους στο Κατάκολο και όχι μόνο τους επισκέπτες.

Οι υπηρεσίες λειτούργησαν άψογα. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος έκανε τις απαραίτητες ενέργειες έγκαιρα και σωστά ούτως ώστε να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Ένα αίτημα δεκαετιών έγινε πράξη. Το Κατάκολο με το βουνό, το λιμάνι, τη θάλασσα και τον οικισμό του, αποτελεί για μας ενιαία ενότητα και κεντρικό σημείο ενδιαφέροντος, γιατί αυτή η περιοχή έχει μεγάλη οικονομική, επικοινωνιακή, συγκοινωνιακή και πολιτιστική αξία.

Γιάννης  Αργυρόπουλος: «Η δέσμευσή μας υλοποιείται»

Ο κ. Αργυρόπουλος τόνισε για άλλη μια φορά ότι με το συγκεκριμένο έργο θωρακίζεται το βουνό από κατολισθητικά φαινόμενα, προστατεύονται οι περιουσίες των κατοίκων και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει με έργα ουσίας για την κοινότητα.

«Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων και της κοινότητας Κατακόλου βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Με το σημαντικό και ουσιαστικό αυτό έργο, αντιμετωπίζουμε τις κατολισθήσεις στο βουνό του Κατακόλου που σημειώνονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε περιούσιες κατοίκων και στο Κοιμητήριο της κοινότητας. Ήταν μια δέσμευσή μας απέναντι στην τοπική κοινωνία που ολοκληρώνεται. Συνεχίζουμε με έργα ουσίας που λύνουν προβλήματα και βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος, το Κατάκολο είναι μια ενιαία ενότητα: βουνό-θάλασσα-τοπικός οικισμός. Πάνω σ’ αυτό, δίνουμε τις καλύτερες λύσεις και σε ότι προκύψει στο μέλλον με γρήγορες ενέργειες θα προχωρήσουμε στην επίλυσή του».

  – Τέλος, ο κ. Αχτύπης, υπογράμμισε ότι ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών υλοποιείται, δηλώνοντας: «Οι κάτοικοι περίμεναν το συγκεκριμένο έργο πολλά χρόνια και πλέον αυτό υλοποιείται με τη θητεία του Παναγιώτη Αντωνακόπουλου. Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών έχει υπερβάλλει εαυτόν για την υλοποίηση του έργου που σύντομα ολοκληρώνεται, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα έργα στην κοινότητα».

Περισσότερα Νέα