Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη για τον κορωνοϊό-Εγρήγορση αλλά όχι πανικός

24 Ιουλίου - 16:37 Τοπικά

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για το συντονισμό της διαχείρισης της κατάστασης σχετικά με τα κρούσματα του κορωνοϊού στην περιοχή, στην οποία συμμετείχε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Εθνικός Συντονιστικής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο λοιμοξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, Δήμαρχοι της περιοχής, ο διοικητής της 6ης ΥΠε Γιάννης Καρβέλης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Οπως τόνισαν, μετά το τέλος της σύσκεψης, όλοι οι συμμετέχοντες, αυτό που προέχει είναι η εγρήγορση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και όχι ο πανικός.

Οπως επεσήμανε ο Βασίλης Παπαγεωργίου, Εθνικός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας, «πιστεύω ότι δεν θα προκύψει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και δεν θα υπάρξει λόγος περαιτέρω ανησυχίας. Ο καθένας να είναι συνειδητά υπεύθυνος για τον εαυτό του και τους γύρο του όσον αφορά τα προληπτικά μέτρα».

Ο ίδιος, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ θα μεταβούν στην Αμαλιάδα και τον Πύργο, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Σε δηλώσεις τους και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στη σύσκεψη τόνισαν ότι δεν μπορούμε να έχουμε την τελική εικόνα για την εξέλιξη της νόσου στην περιοχή, αν δεν περάσει κάποιο διάστημα δύο εβδομάδων.

Αυτό που φοβίζει τους επιστήμονες είναι η επέκταση της νόσου στην κοινότητα και όχι τα κρούσματα που έχουν να κάνουν με τις επαφές των ήδη νοσούντων, καθώς αυτά ιχνηλατούνται.

Υπογράμμισαν, επίσης ότι πρέπει όλοι οι φορείς, αλλά και οι πολίτες, να είναι σε  εγρήγορση, γιατί πάντα υπάρχει ο κίνδυνος και νέων κρουσμάτων που μπορεί να εισέλθουν από την Ιταλία.

Οσον αφορά την κατάσταση των ασθενών που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, ο 66χρονος παραμένει σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ενώ η κατάσταση της υγείας των υπολοίπων εξελίσσεται ομαλά.

http://patrastimes.gr/

Περισσότερα Νέα