Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 1η εαρινή συνάντηση Λυκοπούλων στον Πύργο (φωτό)

24 Ιουλίου - 17:17 Τοπικά

Πάνω από 130 παιδιά γέμισαν το Σαββατοκύριακο με τις φωνές τους, το χαμόγελό τους και το παιχνίδι το πάρκο του ΣΠΚ στον Πύργο και την πόλη γενικότερα. Πρόκειται για τα Λυκόπουλα που συμμετείχαν στην 1η εαρινή συνάντηση Λυκοπούλων που οργάνωσε το 1ο Σύστημα Προσκόπων Πύργου και συμμετείχαν παιδιά από την Πάτρα, την Τρίπολη , την Καλαμάτα και φυσικά και από τον Πύργο.

Πιο συγκεκριμένα τα Λυκόπουλα από το 2ο Σύστημα Πάτρας, το 3ο Σύστημα Τρίπολης, το 1ο Σύστημα Καλαμάτας και το 1ο Σύστημα Πύργου συμμετείχαν σε ένα διήμερο που ως στόχο είχε να γνωρίσουν και να δραστηριοποιηθούν τα παιδιά μέσα στους πνεύμονες πρασίνου που υπάρχουν μέσα στην πόλη, την επαφή παιδιών από διαφορετικές πόλεις μεταξύ τους και την γνωριμία με αξιόλογα σημεία της πόλης, μέσα από ένα μεγάλο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα. Τα παιδιά επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων το θέατρο Απόλλων, το Αρχαιολογικό μουσείο, την Αγία Κυριακή, τον Άγιο Χαράλαμπο και άλλα σημεία και κατέληξαν στο Επαρχείο.

Παράλληλα, στήθηκαν στο χώρο του Πάρκου δύο μεγάλες κατασκευές, μία πύλη και ένας ιστός για την Ελληνική Σημαία και τις σημαίες των τμημάτων που συμμετείχαν.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το μεγάλο κυκλικό κλουβί που στήθηκε και στο οποίο τοποθετήθηκαν τα πρώτα έξι  παραδείσια πτηνά και το οποίο θα παραμείνει στο χώρο και στο μέλλον θα εμπλουτιστεί και θα καλλωπιστεί.

Την Κυριακή το πρωί, μετά τον εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου έπαιξαν σε ένα μεγάλο υπαίθριο Λούνα παρκ που είχε στηθεί για αυτά από τους βαθμοφόρους τους.

Μετά το φαγητό η δράση ολοκληρώθηκε και όλοι αναχώρησαν για την πόλη τους δηλώνοντας ενθουσιασμένοι και κλείνοντας ραντεβού για ανάλογο διήμερο του χρόνου.

Μεταξύ άλλων το πάρκο επισκέφτηκαν  ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μεσσαλάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και βοηθός Περιφερειάρχη αρμόδιος για θέματα εθελοντισμού και Ολυμπισμού κ. Πάνος Μπράμος, οι Αντιδήμαρχοι Πύργου κ. Ανδρέας Σκαρτσιάρης, Παναγιώτης Εξαρχόπουλος, Βασίλης Σεϊντής και Σωτήρης Γεωργόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας  Κώστας Τριανταφυλλόπουλος και άλλοι.

Δηλώσεις βοηθού Περιφερειάρχη αρμόδιου για θέματα εθελοντισμού και Ολυμπισμού κ. Πάναγιώτη Μπράμου

“Είναι πραγματικα αξιοθαύμαστο πώς οι πρόσκοποι κατόρθωσαν και δημιούργησαν με ελάχιστα μέσα ένα κατασκηνωτικό κέντρο στην καρδιά του Πύργου και να γεμισει το πάρκο σπκ χαρούμενες παιδικές φωνες απ´ ολη την Πελοπόννησο.
Οφείλουμε να θυμομαστε πάντα με ευγνωμοσύνη την εθελοντική προσφορά των Προσκόπων κατα τη διαρκεια των σεισμών του Πύργου το 1993. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα στέκεται πάντοτε αρωγός στις εθελοντικές ομάδες που έμπρακτα αποδεικνύουν το πνεύμα της συνεργασίας και της αλληλεγγύης που η κοινωνία μας έχει τόση ανάγκη”.

Ευχαριστίες

Ο Αρχηγός της  1ης εαρινής συνάντησης Λυκοπούλων Λάμπρος Αντωνόπουλος αφού αναφέρθηκε στους στόχους της δραστηριότητας ευχαρίστησε τους Αρχηγούς όλων των τμημάτων που συμμετείχαν,  τον σύλλογο Οικιστών Σπιάτζας για την προσφορά των τραπεζιών που χρησιμοποιήθηκαν στην τραπεζαρία και τον Πρόεδρο κ. Λάμπη Κλουκίνα για τη μεταφορά τους, την εταιρεία Βασιλόπουλος μπετοσίδερα για την προσφορά των σίδερων για το κλουβί, τον Ανθοπωλείο Μοσχόπουλος για την προσφορά καλλωπιστικών φυτών και τους γονείς που βοήθησαν στην παρασκευή των γευμάτων.

Περισσότερα Νέα