Ομιλία Αν. Νικολακόπουλου στη βουλή για τα συμπληρωματικά μέτρα στην Οικονομία: Πραγματική και Ορθολογική Στήριξη της Ελληνικής Κοινωνίας

24 Ιουλίου - 19:22 Τοπικά

«Η ελληνική κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα σε καθημερινή βάση ότι είναι έτοιμη να στηρίξει την κοινωνία των πολιτών. Είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε κρίση και κάθε πρόβλημα και γι αυτό ακριβώς τα μέτρα που λαμβάνει αποσκοπούν στο να βρίσκεται η κοινωνία μας ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις….»

Με την συγκεκριμένη φράση ο Ηλείος κοινοβουλευτικός Ανδρέας Νικολακόπουλος απέδωσε χθες στη Βουλή τις προσπάθειες αλλά και τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής όπως και των μέτρων που λαμβάνει κάθε φορά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να βοηθήσει κάθε πολίτη που αντιμετωπίζει το φάσμα μιας πραγματικά δύσκολης για τον τόπο περιόδου.

Ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε και σε νέες ρυθμίσεις οι οποίες περιλαμβάνονται στο νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο ήρθε προς ψήφιση στη Βουλή και μάλιστα έκανε ιδιαίτερη μνεία σε μία από αυτές που αφορά στην ενίσχυση κατοίκων και περισσότερο των αγροτών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, περίπτωση που ενδιαφέρει άμεσα τους πυρόπληκτους της περιοχής μας.

ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ

ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ είπε για το συγκεκριμένο θέμα : «Προβλέπεται στο νομοσχέδιο αυτό η ίση μεταχείριση αγροτών, φυσικών και νομικών προσώπων στην επιχορήγηση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων για ζημίες από θεομηνίες. Έτσι επιτυγχάνεται η διευκόλυνση των φυσικών προσώπων που κατέχουν αγροτικές εκμεταλλεύσεις με τη δυνατότητα επιτάχυνσης της προκαταβολής επιχορήγησης, ενώ παράλληλα προβλέπεται ρητά ότι οι δικαιούχοι επιχορήγησης είναι αγροτικές εκμεταλλεύσεις που κατέχονται τόσο από φυσικά πρόσωπα, κατ’ επάγγελμα αγρότες, όσο και από νομικά πρόσωπα. Παράλληλα, ρυθμίζεται η διαδικασία επιχορήγησης και στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες με την προσθήκη της δυνατότητας χορήγησης προκαταβολής έναντι του συνολικού ποσού της επιχορήγησης για ζημιές σε φυτικά μέσα παραγωγής, ρύθμιση αντίστοιχη με αυτή που προβλέπεται ήδη για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν την ολοκλήρωση των πορισμάτων.

Μια διαδικασία, ιδιαίτερα σημαντική και για τους συμπολίτες μας στην Ηλεία που έρχεται να βοηθήσει σημαντικά και να καλύψει τις ανάγκες και των αγροτών μας που επλήγησαν από θεομηνίες και φυσικά να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία τους.

Να σημειώσω εδώ ότι η διαδικασία έχει προχωρήσει εδώ και αρκετούς μήνες, με την προκαταβολή προς τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, να ανέρχεται συνολικά σε 20,3 εκατ. ευρώ, ενώ δρομολογούνται οι διαδικασίες και για τις υπόλοιπες κατηγορίες. Να τονίσω όμως ότι για πρώτη φορά δίνεται ένα τόσο μεγάλο ποσό αποζημίωσης μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στους πληγέντες αγρότες.»

 

ΑΠΟΦΥΓΗ ΝΕΩΝ

«ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Ανδρέας Νικολακόπουλος επεσήμανε ότι, εκσυγχρονίζεται το πλαίσιο λειτουργίας των Ανωνύμων Εταιρειών του Δημοσίου και ιδρύεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Ανεξάρτητη Αρχή Πιστοληπτικής Αξιολόγησης και Κεντρικού Μητρώου Πιστώσεων. Ένα σχέδιο που είναι προσαρμοσμένο στα σύγχρονα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης του ΟΟΣΑ, μέσω του οποίου προωθείται η αποτελεσματική κατανομή των κρατικών πόρων και η διαφανής και αποδοτική λειτουργία και διαχείριση των Ανωνύμων Εταιρειών του Δημοσίου. Ειδικότερα, ρυθμίζονται ζητήματα όπως η μη έγκριση αιτήσεων δανειοδότησης λόγω έλλειψης στοιχείων για τις οφειλές τους προς το Δημόσιο και η δυνατότητα ελέγχου δανειοδότησης ώστε οι οφειλέτες να μη δανείζονται περισσότερα χρήματα από όσα είναι σε θέση να εξοφλήσουν, ώστε να μη δημιουργούνται νέα «κόκκινα» δάνεια.

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΕΞΟΔΗ ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΑ…

Μιλώντας επίσης για τα νέα μέτρα που ήδη έχουν ανακοινωθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «καυτηριάζοντας» παράλληλα τις δηλώσεις Τσίπρα από Θεσσαλονίκη, είπε μεταξύ άλλων : «Ο Πρωθυπουργός, επιδιώκοντας να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ελληνική κοινωνία, ανακοίνωσε νέα μέτρα από το βήμα της 86ης ΔΕΘ με δημοσιονομικό κόστος 5,5 δισ. ευρώ.

Από αυτά, 3,65 δισ. ευρώ είναι μόνιμα δημοσιονομικά μέτρα, που περιλαμβάνουν τόσο μειώσεις φόρων και εισφορών, όσο και αυξήσεις μισθών και συντάξεων. Ενώ, 1,85 δισ. ευρώ είναι μη μόνιμα δημοσιονομικά μέτρα, εκ των οποίων 1,1 δισ. ευρώ κατευθύνονται για τον περιορισμό των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης.

Είναι άλλο πράγμα λοιπόν η ουσιαστική ορθολογική, στοχευμένη και γενναία στήριξη της κοινωνίας και άλλο η πρόχειρη και ανέξοδη παροχολογία που ακούσαμε από τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ.»

 

Περισσότερα Νέα