Ομιλία με έμφαση στην Ηλεία από τον Ανδρ. Νικολακόπουλο στη συζήτηση του προϋπολογισμού: Ώρα για ένα μεγάλο έργο σε Ηλεία και Δυτ. Ελλάδα

24 Ιουλίου - 16:41 Τοπικά

Ήρθε η ώρα αυτή η κυβέρνηση να εκτελέσει ένα μεγάλο έργο για την Ηλεία και τη Δυτική Ελλάδα. Ένα έργο που θα οδηγήσει στην οικονομική ανάπτυξη και θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια… 

Με τα παραπάνω λόγια και κατά την διάρκεια της ομιλίας του για τον προϋπολογισμό της Βουλής ο Ανδρέας Νικολακόπουλος έδωσε το στίγμα της κατασκευής του μεγάλου και σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που περιμένει ο τόπος μας. 

Και δεν έμεινε μόνο εκεί αφού έθεσε και το άλλο σοβαρό ζήτημα που παραμένει επί πολλά χρόνια σε εκκρεμότητα, αυτό της σύνδεσης της Αρχ. Ολυμπίας και κατ’ επέκταση της Ηλείας με την Αρκαδία.

Πιο συγκεκριμένα ο βουλευτής της Ν.Δ. τόνισε για τα έργα στον Νομό μας: 

Η οικονομική ανάπτυξη που περνά και μέσα από τα μεγάλα έργα υποδομής τα οποία έχει ανάγκη ο τόπος. Και έχει ανάγκη ιδίως σε περιοχές στις οποίες η ελληνική πολιτεία δεν έχει δώσει αυτά που αξίζουν ούτε τις έχει αξιοποιήσει όπως θα έπρεπε, όπως ο νομός Ηλείας, που έχω την τιμή να εκπροσωπώ. Με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία το όνομα της οποίας ακτινοβολεί σε όλον τον κόσμο και θα μπορούσε να εξελιχθεί σε παγκόσμιο αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο. Στην πατρίδα μας έχουμε Ολυμπία οδό η οποία όχι μόνο δεν φτάνει μέχρι την Αρχαία Ολυμπία αλλά δεν φτάνει καν στην Ηλεία. 

Διαχρονικά λάθη έχουν οδηγήσει σε αυτό το παράδοξο με κορυφαίο και ολέθριο σφάλμα την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να ματαιώσει τη δημοπράτηση του έργου το 2015, να αφήσει τέσσερα χρόνια να πάνε χαμένα και τελικά, λίγο καιρό πριν αφήσει την εξουσία, να προχωρήσει στην κατάτμηση του έργου σε οκτώ εργολαβίες με όρους που καθιστούν εξαιρετικά αμφίβολη την ταχεία και έγκαιρη εκτέλεση του έργου. Οι επιλογές αυτές δεν έχουν μόνο στερήσει από την Ηλεία την οικονομική ανάπτυξη, αλλά έχουν στερήσει και τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. 

 

Η ΕΠΙΚΟΙΝ. ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ 

Ήρθε η ώρα αυτή η κυβέρνηση να εκτελέσει ένα μεγάλο έργο υποδομής για τη Δυτική Ελλάδα που θα οδηγήσει στην οικονομική ανάπτυξη και θα συμβάλλει στην οδική ασφάλεια. Ήρθε η ώρα η Αρχαία Ολυμπία να συνδεθεί με έναν σύγχρονο και  ασφαλή αυτοκινητόδρομο με την Ολυμπία οδό και την Ιόνια οδό. Και σε αυτό δεν χωρά και δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση. Θα υλοποιηθεί από αυτή την κυβέρνηση με τον πιο γρήγορο και ασφαλή τρόπο. 

Δεν πρέπει να αρκεστούμε όμως σε αυτό και δεν θα αρκεστούμε. Ήρθε η ώρα η Αρχαία Ολυμπία να συνδεθεί με σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο με την Αρκαδία και τον Μορέα άλλα και με την θάλασσα γιατί η Αρχαία Ολυμπία πρέπει να είναι στο επίκεντρο την ανάπτυξης όχι μόνο της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου αλλά και της πατρίδας μας. Και αυτό θα πρέπει να το σχεδιάσει και να το υλοποιήσει αυτή η κυβέρνηση.

 

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 

Όσον αφορά τον ίδιο τον προϋπολογισμό ο κ. Νικολακόπουλος μίλησε για την επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας, την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού ύψους 396 εκατ. ευρώ που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση, τη μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ, την κατάργηση των capital control και εν τέλει για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελληνικής Οικονομίας μόλις μέσα σε λίγους μήνες.

Αναφέρθηκε ακόμη σε βασικούς άξονες που αποτελούν και την βάση της κυβερνητικής πολιτικής σήμερα, όπως την επιτάχυνση και εμβάθυνση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, και την μείωση του δημοσίου χρέους.

Περισσότερα Νέα