Ομιλία Νικολακόπουλου στη βουλή για την πρόταση μομφής: Από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» περάσαμε στην προτεραιότητα των τραπεζών, στους πλειστηριασμούς και στους πλειστηριασμούς υπέρ των τραπεζών

24 Ιουλίου - 16:25 Τοπικά

 Την ώρα που η κυβέρνηση δίνει μεγάλες μάχες στα κρίσιμα μέτωπα για την αντιμετώπιση της Τουρκικής προκλητικότητας αλλά και της πανδημίας, εσείς επιλέγετε να κάνετε διχαστικές και συγκρουσιακές κινήσεις….

Με τα ανωτέρω λόγια και μια τοποθέτηση  «καταπέλτη» για τα σοβαρά λάθη και τις τεράστιες ευθύνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  στον οικονομικό τομέα, μίλησε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης μομφής κατά του κ. Σταικούρα ο Ηλείος βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι θα περίμενε κανείς  αυτές τις κρίσιμες ώρες η αξιωματική αντιπολίτευση να σταθεί στο ύψος των  περιστάσεων, ενώ επεσήμανε ότι και η ιστορία μας έχει διδάξει πως απέναντι σε σημαντικούς εξωτερικούς κινδύνους η διχόνοια και ο διχασμός έχουν οδυνηρά αποτελέσματα.

ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

Ακόμη πιο αυστηρός στην κριτική του ο κ. Νικολακόπουλος με αφορμή την συγκεκριμένη πρόταση μομφής μίλησε για ανευθυνότητα και υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ  αναφέροντας μεταξύ άλλων:

 

«Η κίνησή σας αυτή, να καταθέσετε πρόταση μομφής στην παρούσα κρίσιμη εθνική συγκυρία, δεν δείχνει μόνο το μέγεθος της ανευθυνότητας σας. Το θέμα που επιλέξατε να κάνετε πρόταση μομφής στον Υπουργό Οικονομικών δείχνει και το μέγεθος της υποκρισίας σας. Πάτε να εφαρμόσετε ‘ξαναζεσταμένη’ την συνταγή της αντιμνημονιακής και αντισυστημικής ρητορικής που σας οδήγησε στην εξουσία τρέφοντας την αυταπάτη ότι θα σας οδηγήσει ξανά εκεί εξαπατώντας τον ελληνικό λαό.

Μόνο που ο λαός πλέον ξέρει ότι ούτε τα μνημόνια καταργήσατε, ούτε τα χρέη διαγράψατε,  ούτε τους πλειστηριασμούς σταματήσατε. Αντιθέτως, νέα μνημόνια φέρατε, νέα χρέη δημιουργήσατε και νέους πλειστηριασμούς».

ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ  ΤΗΝ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Ακολούθως ο Ηλείος κοινοβουλευτικός  έδειξε  το ποιοι πραγματικά ευθύνονται  αφήνοντας εκτεθειμένους όσους δανειολήπτες με πρώτη κατοικία βρίσκονται σε κίνδυνο κάνοντας ιδιαίτερη μνεία και στα «κόκκινα δάνεια» τονίζοντας χαρακτηριστικά :

«Σήμερα, παριστάνετε τους προστάτες της πρώτης κατοικίας, των δανειοληπτών και δαιμονοποιείτε την πτωχευτική διαδικασία.

Εσείς καταργήσατε με τον νόμο 4346/2015 την προστασία της πρώτης κατοικίας και ορίσατε και χρονικό όριο για την κατάργηση αυτή αλλά θέσατε και συγκεκριμένες αυστηρές προϋποθέσεις για την προστασία της αρχικά μέχρι την Δεκέμβριο του 2018 και τελικά μέχρι το Φεβρουάριο του 2019 . Μην λέτε λοιπόν ότι δεν την καταργήσατε επειδή δώσατε παράταση στην κατάργησή της. Την νομοθετήσατε, άρα την καταργήσατε.  Αφήσατε μάλιστα χωρίς καμία προστασία τα κόκκινα δάνεια μετά τις 31-12-2018. Γιατί την καταργήσατε αφού κόπτεστε για τους δανειολήπτες και την πρώτη κατοικία;»

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΑΤΕ

ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Ακόμη πιο σκληρός ήταν στο σημείο που αναφέρθηκε στους πλειστηριασμούς για τους οποίους η αξιωματική  αντιπολίτευση θέλει να παρουσιάζει μια πολύ πιο διαφορετική εικόνα από την πραγματική. Ειδικότερα είπε :

«Εσείς τροποποιήσατε το νόμο της αναγκαστικής εκτέλεσης, θεσπίσατε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τους παράλληλους πλειστηριασμούς από περισσότερους δανειστές. Γιατί το κάνετε αυτό; Μήπως για να διευκολύνετε τους πλειστηριασμούς; Προφανώς αυτή ήταν η πολιτική σας.

Ο πρώην πρωθυπουργός άλλωστε δήλωνε τότε “η διαδικασία των πλειστηριασμών πρέπει να προχωρήσει για να εξυγιανθεί επιτέλους το τραπεζικό σύστημα κι όποιος σπεύσει να αντιδράσει σε αυτούς τους πλειστηριασμούς θα πρέπει να ντρέπεται” αναφερόμενος στους πρώην συντρόφους του που διαμαρτύρονταν έξω από τα συμβολαιογραφεία στα οποία μεταφέρατε τους πλειστηριασμούς.

Τώρα μιλάτε για τους πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων που δήθεν θα προκαλέσει το σχέδιο νόμου του Υπουργού Οικονομικών αλλά δεν λέτε για τις ρευστοποιήσεις και τους πλειστηριασμούς επί των ημερών σας. Δεν λέτε ότι και ο νόμος ‘Κατσέλη’ προέβλεπε ρευστοποιήσεις όχι μόνο των λοιπών περιουσιακών στοιχείων αλλά ακόμα και πρώτης κατοικίας υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Δεν λέτε ότι με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο δεν υπήρχε καμία νομική προστασία της πρώτης κατοικίας όσων ασκούν εμπορική δραστηριότητα και προβλεπόταν πλειστηριασμός  όλων των περιουσιακών τους στοιχείων.

Εσείς αλλάξατε ακόμα και τη σειρά ικανοποίησης από τους πλειστηριασμούς δίνοντας προτεραιότητα στις τράπεζες ακόμα κι από τις απαιτήσεις των εργαζομένων».

Σε άλλο σημείο ανέφερε : «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε προχθές για συμβόλαια με τραπεζίτες. Και φρόντισε να ικανοποιούνται προνομιακά.

Από το “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” περάσαμε στην προτεραιότητα των τραπεζών στους πλειστηριασμούς και στους πλειστηριασμούς υπέρ των τραπεζών».

Καταλήγοντας στην ομιλία του ο κ. Νικολακόπουλος  είπε με έμφαση :

«Η κατάθεση της πρότασης μομφής από την πλευρά σας τελικά δεν αναδεικνύει μόνο το πλούσιο έργο του Υπουργού Οικονομικών ούτε και τη σημασία του σχεδίου νόμου για την αντιμετώπιση τους προβλήματος του ιδιωτικού χρέους. Ένα πρόβλημα βέβαια που δεν μας εξηγήσατε μέχρι τώρα  γιατί δεν προλάβατε να το λύσετε.

Αυτό που καταδεικνύει είναι το μέγεθος της υποκρισίας σας.

Για την οποία –από ο, τι  φαίνεται δεν υπάρχουν όρια».

Περισσότερα Νέα