Ουσιαστική συνάντηση του Ανδρέα Νικολακόπουλου με Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ.: Έργα και παρεμβάσεις ανάπτυξης στη Νότια Ηλεία. Μάχη για το Π.Δ. του Κυπαρισσιακού

24 Ιουλίου - 16:25 Τοπικά

«Σύμμαχος» στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και άλλοι φορείς του τόπου μας ,για να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα τα οποία προβλέπονται από το Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, θα είναι και η ΕΤΑΔ!

Αυτό προέκυψε από την ιδιαίτερα ουσιαστική και γόνιμη για τα θέματα της Ηλείας συνάντηση που είχε ο βουλευτής του Nομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Στέφανο Βλαστό. Μία συνάντηση που έβαλε αρκετά «ανοιχτά ζητήματα» στο τραπέζι και για τα οποία οι δύο άντρες είχαν πολύωρη και σε θετικό κλίμα συνεργασία.

Ειδικότερα, για το Προεδρικό Διάταγμα εκφράστηκε και από πλευράς ΕΤΑΔ ο έντονος προβληματισμός καθώς τα μέτρα έχουν δυστυχώς φέρει τη Ζαχάρω και όλη σχεδόν τη Νότια Ηλεία σε κατάσταση περίεργης στασιμότητας, κάτι που δεν εξυπηρετεί ούτε τους σκοπούς της ίδιας της Εταιρείας. Ο κ. Βλαστός ανέφερε στον Ηλείο βουλευτή ότι σύντομα θα γίνει παρέμβαση και από την ΕΤΑΔ που θα ζητά αρμοδίως την κατάργηση του σημερινού Π.Δ. Ο κ. Νικολακόπουλος άκουσε κάτι τέτοιο με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ενώ υπήρξε και η διαβεβαίωση για περαιτέρω συνεργασία αν αυτή απαιτηθεί σε άλλα επίπεδα.

Καϊάφας και

υδατοδρόμιο

Όπως ήταν φυσικό η συζήτηση επικεντρώθηκε και στην περιοχή του Καϊάφα, με τον κ. Νικολακόπουλο να τονίζει ότι αν και σπάνιας ομορφιάς ο οικότοπος, ανενεργός και ανεκμετάλλευτος μέχρι τώρα δεν έχει δώσει στην περιοχή, το περιβάλλον αλλά και την τοπική οικονομία, την αναμενόμενη βοήθεια. Ζήτησε έτσι να προχωρήσουν τουλάχιστον οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις και από την πλευρά της ΕΤΑΔ.

Αυτό θα γίνει σύμφωνα με την Εταιρεία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αφού όπως δήλωσε ο κ. Βλαστός ολοκληρώνει τη διαδικασία για την πληρωμή του εργολάβου και έτσι θα μπορέσουν να συνεχιστούν τα έργα.

Σε σχέση με το υδατοδρόμιο, είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα πάνω στο οποίο έχει εργαστεί εντατικά ο κ. Νικολακόπουλος, πιστεύοντας ότι ο Καϊάφας έχει την προοπτική αλλά και την υποδομή να εξασφαλίσει ένα τέτοιο συγκριτικό πλεονέκτημα.

Ζήτησε έτσι και τη συνδρομή της ΕΤΑΔ για να γίνουν ακόμη πιο γρήγορα οι σχετικές κινήσεις με δεδομένο -όπως είπε- ότι ήδη υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον και έχουν υπάρξει οι πρώτες επαφές προς την κατεύθυνση της δημιουργίας υδατοδρομίου.

Να «ζωντανέψει»

το Παρά Θίν’ Aλός

Ένα ξεχωριστό μέρος της συζήτησης εξάλλου ήταν και αυτό της αξιοποίησης του Παρά Θίν’ Αλός στην παραλία της Ζαχάρως. «Είναι κρίμα να βλέπεις σε μια από τις καλύτερες ακτές όχι μόνο της Ηλείας αλλά και της Ελλάδας, ένα κτίριο «μαραζωμένο» και εγκαταλελειμμένο στη φθορά του χρόνου, ειδικά όταν σκέπτεσαι ότι εκεί ήταν το σημείο αναφοράς για την τουριστική κίνηση της περιοχής» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολακόπουλος.

Έθεσε κατόπιν τούτου θέμα επαναλειτουργίας του καταστήματος. Από την Εταιρεία συμφώνησαν να προχωρήσει η αυτοψία για να διαπιστωθούν τυχόν αυθαιρεσίες και αφού διευθετηθούν με τις ανάλογες παρεμβάσεις, η εγκατάσταση να βγει σε διαγωνισμό και να λειτουργήσει προς όφελος όλων. Αυτό ωστόσο, επεσήμανε ο βουλευτής, πρέπει να γίνει εγκαίρως, να προλάβουμε το «χαμένο χρόνο» και το καλοκαίρι να είναι εφικτή η επαναλειτουργία.

Τέλος, έγινε αναφορά στην αξιοποίηση ακινήτων της Ηλείας που βρίσκονται στην αρμοδιότητα της ΕΤΑΔ και επ’ αυτού συμφωνήθηκε να συζητηθούν πιο συγκεκριμένα προτάσεις που θα θέσει και ο ίδιος ο κ. Νικολακόπουλος.

Περισσότερα Νέα