Π. Εξαρχόπουλος: Μόνο τον Ιανουάριο έχει δώσει χρήματα για το 2015 το Υπουργείο Παιδείας για την πληρωμή των σχολικών καθαριστριών

24 Ιουλίου - 17:17 Τοπικά

O Εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας κ. Παναγιώτης Εξαρχόπουλος έκανε την εξής δήλωση σχετικά με το ζήτημα της πληρωμής των σχολικών καθαριστριών: 
Ο μισθός των σχολικών καθαριστριών καταβάλλεται από το υπουργείο Παιδείας, μέσα από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας. Μέχρι σήμερα,  μέσα από το ΕΙΝ έχουν διατεθεί τα χρήματα με τα οποία έχει πληρωθεί και η μισθοδοσία του μηνός Ιανουαρίου 2015. Καμία καταβολή χρηματοδότησης δεν έχει υπάρξει για το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι σήμερα. Γι’ αυτό και οι σχολικές καθαρίστριες παραμένουν απλήρωτες.

Τα χρήματα που αφορούν τη μισθοδοσία των σχολικών καθαριστριών δεν “περνούν” από το ταμείο του κάθε δήμου, αλλά πιστώνονται απευθείας σε ειδικό λογαριασμό που διαθέτει κάθε Σχολική Επιτροπή για το σκοπό αυτό. Πρόκειται δηλαδή για εξειδικευμένη πίστωση που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κανέναν άλλο σκοπό, παρά μόνον για την πληρωμή των σχολικών καθαριστριών.

Ο Δήμος Πύργου είναι σε διαρκή  επικοινωνία με την ΚΕΔΕ σχετικά με τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Περισσότερα Νέα