Π. Παυλόπουλος από Δίβρη: "Τα δίνουμε όλα για την υπεράσπιση της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας"

24 Ιουλίου - 17:06 Τοπικά

«Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές μας, ακόμα και όταν χειμάζεται ο λαός μας, ακόμα και όταν πρέπει να αντιμετωπίσουμε προβλήματα επιβίωσης, όταν είναι να κάνουμε με την υπεράσπιση της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας, δεν υπάρχουν άλλες σκέψεις, τα δίνουμε όλα».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εγκαινιάζοντας το μεσημέρι του Σαββάτου το κέντρο πολιτισμού και περιβάλλοντος Δίβρης «Αρχοντικό Πετραλιά».

«Τα δίνουμε όλα, όχι μόνο γιατί είμαστε Έλληνες και υπερασπιζόμαστε τον πολιτισμό μας και την ιστορία μας, αλλά γιατί αυτή η ιστορία και αυτός ο πολιτισμός δεν ανήκει μόνο σε εμάς, αλλά είναι ένας πολιτισμός που ανήκει στον κόσμο, στην Δύση και στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Με αυτά που κάνουμε», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, «φυσικά υπερασπιζόμαστε τη δική μας ιστορία και εμπνεόμαστε, αλλά εμπνέουμε και τους άλλους για τα βασικά ιδανικά που πρέπει αυτή την κρίσιμη ώρα να επικρατήσουν και στην Ευρώπη».

«Γιατί η Ευρώπη«, συνέχισε, «δεν κινδυνεύει τόσο πολύ από οικονομική παρακμή – το δρόμο μπορούμε να τον βρούμε εύκολα – αλλά κινδυνεύει να αποκοπεί από τις ρίζες της και να χάσει τον τελικό προορισμό της, ο οποίος δεν ανήκει μόνο στην Ευρώπη, αλλά είναι πανανθρώπινος».

Αναφερόμενος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο κέντρο πολιτισμού και περιβάλλοντος Δίβρης «Αρχοντικό Πετραλιά«, το οποίο δώρισαν στο Δήμο οι κόρες του Επαμεινώνδα και της Νίνας Πετραλιά, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και Τίτη Ψιλάκη-Πετραλιά, τόνισε ότι «το επιβλητικό αρχοντικό της οικογένειας Πετραλιά βρίσκει πλέον το σύγχρονο προορισμό του, ο οποίος συνίσταται στην εξυπηρέτηση δύο σημαντικών σκοπών, αφενός να υπενθυμίζει αλλά και να διδάσκει ιδίως στις νεότερες γενιές, την τεράστια – και γι’ αυτό εμβληματική – προσφορά της Δίβρης στην εθνική μας πορεία.

Τα κειμήλια της οικογένειας Πετραλιά μυούν τον επισκέπτη στην απαστράπτουσα ιστορία αυτού του τόπου και αφετέρου, να συμβάλλει στην ενημέρωση όλων μας για τον μοναδικής σπανιότητας και ομορφιάς φυσικό πλούτο της περιοχής».

Μετά το χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δίβρης.

πηγή: http://www.ert.gr

Περισσότερα Νέα