Παιδικοί Σταθμοί Πύργου: Με μείον 50 παιδιών θα ξεκινήσει η νέα χρονιά ύστερα από το κλείσιμο των δύο σταθμών

24 Ιουλίου - 19:30 Τοπικά

Το μεγάλο πρόβλημα που εχει προκύψει από το κλείσιμο των δύο παιδικών σταθμών του Πύργου ήταν το αντικείμενο της διαμαρτυρίας που προχώρσε το πρωί της Τετάρτης  ο Σύλλογος Εργαζομένων δήμων Πύργου, Ολυμπίας και Ζαχάρως.

Στις 10.00 το πρωί πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας και συγκέντρωση των εργαζομένωο έξω από τον δεύτερο παιδικό σταθμό στον Πύργο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρ. Γαρύφαλλος:  “Κανένα παιδί δεν πρέπει μείνει εκτός των παιδικών σταθμών του δήμου. Να μην αναγκάζονται οι γονείς να τα στέλνουν στους ιδιωτικούς. Φέτος δεν μπορούμε να δεχτούμε παραπάνω από 120 άτομα- παιδιά, είναι δεσμευμένος ο αριθμός και δεν μας επιτρέπεται να  δεχόμαστε  αίτηση άλλου γονέα , ενώ πέρσυ είχαμε 50 επιπλέον θέσεις λόγω των άλλων σταθμών που κλείνουν ενώ αναφέρθηκε και στην ανυπαρξία έμπρακτης στήριξης και συνομολογίας από πλευράς Δήμου Πύργου “. 

Στη συνέχεια ο κος Γαρύφαλλος τόνισε οτι η μόνη ελπίδα τους είναι η συλλογική διεκδίκηση και την αγωνιστική στάση ζωής για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, που προσπαθούν αρχικά να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός στον Δήμο Πύργο, για να μην χάσει κανένας εργαζόμενος από τους παιδικούς σταθμούς τη δουλειά του,, καθώς ούτε ο δήμος δεν συνομολογεί στο “έγκλημα αυτό” του να χάνουν 18 εργαζόμενοι τη δουλειά τους και να βρίσκονται 70-80 παιδιά συν το προσωπικό, στοιβαγμένοι όλοι μέσα σε ένα χώρο που καλύπτει το πολύ 25 άτομα, ενώ κλείνοντας ζήτησε και την  άμεση ίδρυση δημοτικού βρεφικού σταθμού , καθώς και το ξεκίνημα ολων των απαραίτητων διαδικασίες για την ανέγερση νέων παιδικών σταθμών και να καταφέρουν να ιδρυθούν κατάλληλες δημοτικές δομές για παιδιά ΑΜΕΑ.

Περισσότερα Νέα