Παν. Αντωνακόπουλος: «Συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Π. – Προσφυγή για τη λανθασμένη απόφαση της Αποκεντρωμένης»

24 Ιουλίου - 19:32 Τοπικά

Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 31/5, αναφέρθηκε σε απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για ακύρωση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου για τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου:

«Αυτή η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ακυρώνει μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, αναφέρει πως κατά την άποψη της πρέπει να στείλει και το Τοπικό Συμβούλιο Κατακόλου έναν εκπρόσωπο στο Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Π. Αυτό αναφέρει, ενώ βέβαια πρόκειται για απόφαση η οποία ακολούθως θα κριθεί στην Επιτροπή του άρθρου 152 όπου και θα προσφύγουμε. Και στη συνέχεια, αν χρειαστεί υπάρχει και το Διοικητικό Εφετείο.

Έτσι λοιπόν, αν κι όταν και αφού, οριστικοποιηθεί και τελεσιδικήσει η τυχόν εγκυρότητα της ή όχι, στα προβλεπόμενα όργανα, τότε και μόνο τότε θα γίνει αντικατάσταση ενός μόνο μέλους στη σύνθεση του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου.

Κατά τα λοιπά, το νυν Δ.Σ. συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του με αυτή τη σύνθεση που έχει. Η πλειοψηφία είναι εκ του Νόμου στη Δημοτική Αρχή και σε κάθε περίπτωση αυτό βέβαια δεν αλλάζει.

Ακόμα και για τον λόγο που παρατίθεται, θεωρούμε πως η απόφαση της Αποκεντρωμένης είναι λανθασμένη. Άλλωστε κάνουν κάποια λάθη γιατί δεν έχουν πάντα τις απαραίτητες γνώσεις και την απαραίτητη επάρκεια, όπως έχει έως τώρα αποδειχτεί και σε πολλά άλλα ζητήματα, που οι αρχικές αποφάσεις τους στη συνέχεια κατέπεσαν».

Περισσότερα Νέα