– Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Ο τόπος μας είναι ιδανικός για διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων»

24 Ιουλίου - 19:37 Τοπικά

Με δυναμική παρουσία συμμετέχει ο Δήμος Πύργου στο τριήμερο Συνέδριο που διοργανώνει ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Τόφαλος» στην Πάτρα. Στο συνέδριο με θέμα «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού», ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, μίλησε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής που την καθιστούν ιδανική για διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Επιπλέον ο Δήμος Πύργου διαθέτει περίπτερο όπου προβάλλονται οι δράσεις αθλητικών συλλόγων, αθλητικές διοργανώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και οι αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει ο δήμος. Την πρώτη ημέρα των εργασιών, το παρών έδωσε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε θέματα αθλητισμού Γιάννης Αργυρόπουλος, καθώς και αρκετοί εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων και αθλητές.

      Η ομιλία του δημάρχου Πύργου

«Ο αθλητισμός, εκτός από μια καθημερινή λειτουργία που πρέπει να έχουν όλοι οι άνθρωποι, έχει και αναπτυξιακή διάσταση. Ο Αθλητισμός παράγει οικονομία. Εμείς σήμερα αναφερόμαστε και στα δύο επίπεδα του αθλητισμού: και ως τρόπος ζωής και ως οικονομική δραστηριότητα» υπογράμμισε στην ομιλία του ο κ. Αντωνακόπουλος και συνέχισε: «Ο τόπος μας είναι ευνοημένος στον τομέα του αθλητισμού. Είμαστε η πρωτεύουσα της Ολυμπιακής γης, της περιοχής όπου τελούντο οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες και αυτό δείχνει ότι οι αξίες του αθλητισμού, το «ευ αγωνίζεσθαι», ο αγώνας για το όμορφο, το ωραίο, το δυνατό, είναι ιστορικά αφομοιωμένο στην περιοχή μας.

Επίσης έχουμε την τύχη να υπάρχει σημαντική αθλητική δραστηριότητα, όπως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός με την ΑΟΛΑΠ, μια παραδοσιακή οργάνωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα. Στο στίβο, έχουμε αθλητές με παγκόσμια διάκριση που ξεκίνησαν από τα γήπεδα του Πύργου όπως ο Εμμανουήλ Καραλής, και βέβαια πολλά άλλα παιδιά που σήμερα συνεχίζουν σ’ αυτό το δρόμο της ανόδου και της υπόσχεσης για μεγάλες διακρίσεις.

Επίσης, έχουμε πολύ καλές υποδομές. Ήδη στα προγράμματα «Αντώνης Τρίτσης» και «Φιλόδημος» έχουν ενταχθεί πολύ σημαντικά έργα συντήρησης αυτών, και διαθέτουμε ένα από τα μεγαλύτερα κλειστά γήπεδα μπάσκετ της χώρας. Θεωρούμε λοιπόν, με δεδομένη την ιστορικότητα της περιοχής, το φυσικό κάλλος, το γεγονός ότι είμαστε παραθαλάσσια περιοχή, το ότι οι υποδομές οδικής πρόσβασης βελτιώνονται με ταχύ ρυθμό, διαθέτουν έναν ιδανικό τόπο για διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Αυτό πρέπει να το λάβει σοβαρά  υπ’ όψιν της η Πολιτεία και η Περιφέρεια, αν θέλουμε να αξιοποιούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Πύργου είχε αρκετές συναντήσεις με κορυφαία πολιτικά στελέχη, μεταξύ των οποίων τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα με τον οποίο είχε ιδιαίτερα ένθερμη συνομιλία.

Περισσότερα Νέα