Πανηγυρίζει την Κυριακή το Ιερό Προσκύνημα Αγ. Νικολάου Σπάτων

24 Ιουλίου - 17:18 Τοπικά

Γιορτάζεται την Κυριακή η μετακομιδή των τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας. Κατά την εορτή αυτή πανηγυρίζει το Ιερό προσκύνημα του Αγίου Νικολάου Σπάτων. Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει:

     1. Στις 9 Μαΐου ημέρα Σάββατο και ώρα 7.30 το απόγευμα θα γίνη ο μεγάλος πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίον θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΣ.
     2. Το μεσονύκτιο της ιδίας ημέρας θα τελεσθεί νυκτερινή  θεία Λειτουργία.
     3. Την Κυριακή 10 του μηνός Μαΐου το πρωϊ, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας θα τελέσει την πανηγυρική θεία Λειτουργία, θα ομιλήσει και εν συνεχεία θα προστεί της Λιτανεύσεως της Σεπτής Εικόνος του Θαυματουργού Αγίου Νικολάου έως τις βρύσες    του Προσκυνήματος.
     4. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και ώρα 6,30 θα ψαλεί Ιερά Παράκλησις της οποίας θα προστεί και θα ομιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.
     Προσκαλούνται από το Ιερό Προσκύνημα οι Αρχές των Νομών Αχαΐας και Ηλείας και οι χριστιανοί της Ηλείας, των Πατρών και των άλλων περιοχών της Πελοποννήσου, που ευλαβούνται τον Άγιο Νικόλαο, όπως προσέλθουν και συμμετάσχουν στις Ιερές αυτές ακολουθίες, προσκυνήσουν την σεπτή Εικόνα του Θαυματουργού Αγίου και προσφέρουν χαρά και στοργή με τις προσευχές τους και την παρουσία τους στα προστατευόμενα παιδιά του Αγίου μας.

Περισσότερα Νέα