Παραλίες Δήμου Πύργου … ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ, ΠΡΟΣΒΟΛΗ και ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ των Πυργιωτών…

24 Ιουλίου - 13:47 Τοπικά

« Ανάγκη αλλαγής και υλοποίηση νέων και φρέσκων ιδεών», η πρόταση του Συνδυασμού ‘‘Μπορούμε’’»

    Η κορυφαία ανάγκη, διέξοδος και «απόδραση» των συμπολιτών μας από την ζέστη του καλοκαιριού που είναι το μπάνιο, η απόλαυση της θάλασσας και των παραλιών του Δήμου μας, που τόσο απλόχερα μας δώρισε η φύση, δεν είναι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.

    Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Στάθης Καννής στην επίσκεψή του στην πιο λαϊκή παραλία του Πύργου την Σπιάντζα αλλά και στην πιο τουριστικά επισκέψιμη (αυτήν που είναι δίπλα στη Μαρίνα Κατακόλου) δήλωσε:

●    η εγκατάλειψη κραυγάζει, η απουσία βασικών υποδομών είναι προσβλητική για τους λουόμενους,

●    οι τριτοκοσμικές συνθήκες στο Κατάκολο (αυτήν την παραλία που το 2021 υποσχόταν ο δήμαρχος ότι θα τη μετατρέψει σε Κουρούτα), η λάσπη και τα σκουπίδια είναι μια αθλιότητα. Στη Σπιάντζα, τα σπασμένα τσιμέντα, η πρόχειρη αισθητική και υποδομές προσβάλλουν και ντροπιάζουν.

    Ο Δήμος απουσιάζει ή κάνει σπασμωδικές και αντιπεριβαλλοντικές ενέργειες (φρεζάρισμα ακτών και εκτεταμένη ζημία στις φωλιές καρέτα καρέτα).

Αυτή η απεχθής κατάσταση επιβαρύνεται από:

●    τις δυσκολίες πρόσβασης των λουόμενων σε πολλές παραλίες,

●    την αδικαιολόγητη καθυστέρηση δημοπράτησης και λειτουργίας καντινών και ξαπλωστρών εκ μέρους του Δήμου Πύργου (όταν η σχετική υπουργική απόφαση έχει εκδοθεί από τις 20.03.2023),

●    την παντελή έλλειψη ευαισθησίας προς τους ΑμεΑ με την απουσία του Δήμου από τη δημιουργία υποδομών πρόσβασης του στη θάλασσα όπως είχε υποσχεθεί ο Δήμαρχος από τον Μάρτιο του 2020 για δύο Seatrak σε Σπιάντζα και Άγιο Ηλία που δεν έχουν εγκατασταθεί σε καμία παραλία ( το Seatrak στις Πλάκες Κατακόλου έχει τοποθετηθεί από την Περιφέρεια).

    Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Μπορούμε» Στάθης Καννής και υποψήφιος Δήμαρχος υπογράμμισε:

«Με όραμα για έναν Νέο Πύργο δεσμευόμαστε για:

●    Δημιουργία βασικών υποδομών σε όλες τις παραλίες και με προτεραιότητα σε Σπιάντζα, Κατάκολο/Μαρίνα, Άγιο Ηλία και Βώλακα με αξιοπρεπείς οδούς προς αυτές, που θα περιλαμβάνουν αποδυτήρια, νερό τρεχούμενο, ντουζιέρες, τουαλέτες, κάδους απορριμμάτων, σκίαστρα, καρέκλες, ομπρέλες, ξύλινους διάδρομους, χώρους πάρκινγκ, παγκάκια, δέντρα, διαρκή φροντίδα και καθαριότητα (αναπλάσεις, δέντρα, παγκάκια, παρτέρια).

●    Ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις παραλίες από εμπόδια που υπάρχουν είτε από τουριστικές επιχειρήσεις είτε από το άναρχο των οικιστικών παρεμβάσεων.

●    Αντιμετώπιση των ρυπαντικών επιβαρύνσεων σε σημεία εκβολών χειμάρρων και ποταμών και ιδιαιτέρως των αποστραγγιστικών καναλιών και του Αλφειού σε συνεργασία με την Π.Δ.Ε. (ΓΟΕΒ κλπ.).

●    Εγκατάσταση συστημάτων αυτόνομης, άρα και ισότιμης, πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα.

●    Ναυαγοσωστική κάλυψη του συνόλου των πολυσύχναστων παραλιών του Πύργου με οικονομικότερα μεγέθη από τα σημερινά.

●    Μεταφορά δημοτών, ιδίως των απομακρυσμένων περιοχών του Δήμου Ωλένης, στις παραλίες δωρεάν ή με ένα πολύ μικρό αντίτιμο (σε συνεργασία με ΚΤΕΛ &Hellenic Train και με επιδότηση τους) γιατί η θάλασσα είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να διευκολύνονται οι πολίτες … καθώς και επιδιόρθωση ή ανακατασκευή των ημικαταστραμμένων στάσεων των λεωφορείων.

●    Κατασκευή ξύλινων προβλητών σε παραλίες και λειτουργία/επαναλειτουργία αναψυκτήριων (στο Επιτάλιο, στη Σπιάντζα, τον Άγιο Ηλία)».

    Επειδή ΜΠΟΡΟΥΜΕ» και θα το κάνουμε ΠΡΑΞΗ

Περισσότερα Νέα