Παραμένει ανοδική η πορεία του 2ου κύματος Covid-19 σε Π.Ε Ηλείας και Δυτική Ελλάδα

24 Ιουλίου - 16:22 Τοπικά

Παραμένει ανοδική η πορεία και αυτή την εβδομάδα 21-27/11 της διασποράς του κορονοϊού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ έκλεισε η τρίτη εβδομάδα lockdown.

Αισιόδοξη εικόνα παρουσιάζει η Αχαΐα την τελευταία εβδομάδα με μείωση του ρυθμού εξάπλωσης της τάξης τους 25% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ επιτάχυνση του επιδημιολογικού φορτίου παρουσιάζει η Αιτωλοακαρνανία με αύξηση σχεδόν 100% από την περασμένη εβδομάδα. Η Ηλεία επίσης παρουσιάζει επιβάρυνση περίπου 30%.

Σε ανοδική πορεία η εικόνα των κρουσμάτων στο σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Οι πραγματικοί φορείς (ασυμπτωματικοί) ανέρχονται περίπου στους 7.614.

Στην Ηλεία, 75 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν την τελευταία εβδομάδα με εκτιμώμενα (ασυμπτωματικοί) περίπου 675. Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του τελευταίου 14ημέρου στην Ηλεία ανέρχονται στα 134, ενώ οι ενεργοί φορείς υπολογίζονται σήμερα στους 1.206, πριν επτά ημέρες ήταν 972, και πριν δεκατέσσερις ήταν περί τους 738.

Να σημειώσουμε ότι υπάρχει τάση σταθεροποίησης το τελευταίο τριήμερο.

Μένουμε σπίτι, μάσκα, κρατάμε αποστάσεις και τήρηση των κανόνων υγιεινής για να κρατήσουμε το νομό μας και την Περιφέρειά μας σε υποφερτά επίπεδα.

πηγή: https://www.ileiakairos.gr/

Περισσότερα Νέα