Παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ από την Έπιτροπή Ειρήνης Ηλείας

24 Ιουλίου - 19:37 Τοπικά

Κατά τη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας για την ελληνική εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας, που έγινε μπροστά στο στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ, ο Άγης Μαραγκουδάκης, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Ηλείας, στην ομιλία του ανέδειξε την σωστή πλευρά του πολέμου αυτού, ο οποίος είναι αποκλειστικά ιμπεριαλιστικός και εντάσσεται στις οξυμμένες ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις που εξελίσσονται για δεκαετίες στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία. Στην Υεμένη, στην αφρικανική ζώνη του Σαχέλ, στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Πρόκειται για δεκαετίες ατελείωτης αιματοχυσίας και καταστροφής των λαών, με  μοναδικό στόχο να γεμίζουν με δισεκατομμύρια δολάρια και ευρώ τα ταμεία των ομίλων του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Αποτέλεσμα αυτών των αντιπαραθέσεων είναι το συνεχές ξεκλήρισμα λαών ολόκληρων που παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς για να βρεθούν αντιμέτωποι με τα «πολιτισμένα» ευρωενωσιακά στρατόπεδα συγκέντρωσης και το ρατσιστικό – φασιστικό δηλητήριο, δεκαετίες που έχουν κάνει τη Μεσόγειο και το Αιγαίο θάλασσες  που ξεβράζουν πτώματα στις ακτές.

Ο Άγης Μαραγκουδάκης κατήγγειλε ως βασικούς υπεύθυνους για αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση που χρησιμοποιούν μια ολόκληρη χώρα κι έναν ολόκληρο λαό, τον Ουκρανικό, ως εργαλείο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τους.  Τόνισε επίσης ότι κανένας λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει, ούτε βέβαια ο ελληνικός λαός, από τη ΝΑΤΟϊκή επιλογή μιας όσο το δυνατόν πιο μακρόχρονης παράτασης του πολέμου στο ουκρανικό έδαφος, της εμπλοκής γι’ αυτό το σκοπό όλο και περισσότερων χωρών στον συνεχιζόμενο πόλεμο, της παρατεταμένης αφαίμαξης του ουκρανικού και του ρωσικού λαού για τα συμφέροντα των Ρώσων ή των Ουκρανών πλουτοκρατών.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην οποία ευθυγραμμίζεται με τον αέρα μάλιστα του «πρωτοπόρου» η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με τη δήθεν αντιπολιτευτική συνδρομή των κομμάτων του ΝΑΤΟϊκού τόξου, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και λοιπών προθύμων, καμιά σχέση δεν έχει κι αντίθετα αντιστρατεύεται κάθε λαϊκή ανάγκη, κάθε έννοια εθνικού συμφέροντος ανταποκρινόμενου στις λαϊκές ανάγκες και τα λαϊκά αισθήματα. ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, κόβοντας και ράβοντας την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, έχουν καταστήσει όλη τη χώρα μια απέραντη αμερικανο-ΝΑΤΟϊκή βάση. Με την υπογραφή τους η Αλεξανδρούπολη έχει μετατραπεί σε κόμβο διέλευσης ΝΑΤΟΪκού πολεμικού υλικού και στρατευμάτων, που μετακινούνται στην ανατολική Ευρώπη για την περικύκλωση της Ρωσίας και για την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης. Οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης στην όξυνση της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης που οδήγησε στη σημερινή πολεμική σύγκρουση. Και μάλιστα, η πολιτική της εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που εξαρχής ακολουθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αυξάνει καθημερινά το μερίδιο της ευθύνης της στην όξυνση, στην κλιμάκωση της αντιπαράθεσης και των ανταγωνισμών που τίποτα καλό δεν προμηνύουν για τους λαούς. Αποστολές κάθε είδους στρατιωτικού υλικού, αποστολές στρατιωτικών σωμάτων στην ανατολική Ευρώπη στο πλαίσιο της ΝΑΤΟΪκής ετοιμότητας για την πολεμική κλιμάκωση, στο πλαίσιο σχεδιασμών που εξυφαίνονται ερήμην των λαών και εναντίον των λαών, αποτελούν επικίνδυνο μονοπάτι που πρέπει να μην επιτρέψει και να αποτρέψει ο λαός με την πάλη του. Πριν πατηθεί και από μονοπάτι γίνει δρόμος κι από δρόμος γίνει λεωφόρος επέλασης του πολέμου των ιμπεριαλιστών κατά των λαών.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο εκπρόσωπος της ΕΕΔΥΕ Ηλείας, ανέφερε ότι  αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό είναι η πάλη για τον τερματισμό του ιμπεριαλιστικού πολέμου, είναι η πάλη για το γκρέμισμα των βάθρων της εκμεταλλευτικής εξουσίας που τρέφεται από τον πόλεμο, το αίμα των λαών, την καταστροφή. Είναι ο αγώνας των λαών, η πάλη των εργαζομένων, Ελλήνων, Ουκρανών, Ρώσων, Ευρωπαίων, Αμερικάνων, των λαών όπου γης, για τα δικαιώματά τους ενάντια στη φτώχια, την ανεργία, την εκμετάλλευση, την ιμπεριαλιστική καταπίεση.

Είναι η πάλη για το ψωμί, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Είναι η πάλη για

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΝΑΤΟ – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ, Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ

Περισσότερα Νέα