Παρέμβαση Ανδρέα Μαρίνου για το αγροτικό οδικό δίκτυο στο Γούμερο και τις καθιζήσεις στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ήλιδας

24 Ιουλίου - 18:00 Τοπικά

Αναφορά κατέθεσε ο Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. κ. Μαρίνος προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, η οποία αφορούσε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γούμερο, σχετικά με την αγροτική οδοποιία και την αποχέτευση. Στο κείμενο της αναφοράς του τονίζει ότι ” η περιοχή αντιμετωπίζει σοβαρές δυσχέρειες , αφού το αγροτικό οδικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο λόγω των συνεχών κατολισθητικών φαινομένων εξαιτίας έντονων βροχοπτώσεων. Ως εκ τούτου οι κάτοικοι του ορεινού αυτού χωριού δεν δύνανται να έχουν πρόσβαση στις καλλιέργειές τους και στις περιουσίες τους, βλέποντας παράλληλα τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται ακόμα περισσότερο σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία. Επιπροσθέτως, μεγάλο πρόβλημα για πολλά χρόνια εξακολουθεί να παραμένει και η απουσία αποχεύτεσης, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που, αν και έχουν γίνει μελέτες, αυτό που απομένει είναι να γίνει μία γεώτρηση στον χώρο όπου θα δημιουργηθεί ο βιολογικός καθαρισμός”. Τέλος ο κ. Μαρίνος υπογράμμισε την επιτακτική και άμεση ανάγκη να γίνουν όλες οι απαραίτητες εκείνες ενέργειες για την ταχύτερη αποκατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου στο Γούμερο Νομού Ηλείας, ώστε να καταστεί προσβάσιμο , καθώς και την δημιουργία αρδευτικών και υδρευτικών υποδομών, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των Ηλείων πολιτών.

Επίσης αναφορά κάτέθεσε προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, η οποία αφορούσε στο ρήγμα που έχει εμφανιστεί στην Ανάληψη του Δήμου Ήλιδας, αλλά και στο Περιστέρι, Καλό Παιδί και Βουλιαγμένη. Ειδικότερα τονίζει ότι “τα έντονα κατολισθητικά φαινόμενα και οι καθιζήσεις, εξαιτίας των καιρικών φαινομένων που έπληξαν τις τελευταίες ημέρες την περιοχή, έχουν ως αποτέλεσμα να εμφανιστεί ένα μεγάλο ρήγμα θέτοντας σε κίνδυνο αφενός ανθρώπινες ζωές, αφετέρου κατοικίες και εκαντοντάδες καλλιέργειες, αφήνοντας τους κατοίκους έξω από τις οικείες τους, αφού δεν γνωρίζουν τι μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση έχει σε μεγάλο βαθμό επιδεινωθεί, αφού το ρήγμα έχει επεκταθεί σε ολόκληρο σχεδόν το χωριό. Ωστόσο το φαινόμενο δεν εμφανίστηκε μόνο στην Ανάληψη, αλλά στο μεγαλύτερο ημιορεινό τμήμα του Δήμου Ήλιδας με παρόμοια εικόνα να παρατηρείται στο Περιστέρι, Καλό Παιδί , Βουλιαγμένη”. Στη συνέχεια ζητά από τους συναρμόδιους Υπουργούς να ελεγχθεί η περιοχή της Ανάληψης, αλλά και των υπολοίπων περιοχών από Γεωλόγους, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα τόσο για την αντιμετώπιση των φαινομένων της καθίζησης και των ρηγμάτων, όσο και για την προστασία των κατοίκων.

Περισσότερα Νέα