Παρέμβαση Αυγερινοπούλου προς το Υπουργείο Υποδομών για την επισκευή του υδατοπύργου στο Δ.Δ Τραγανού, Δήμου Πηνειού

24 Ιουλίου - 18:48 Τοπικά

Ενέργειες για την άμεση χρηματοδότηση της επισκευής του κεντρικού υδατόπυργου της Δημοτικής Κοινότητας Τραγανού του Δήμου Πηνειού που έχει υποστεί ζημιές λόγω του σεισμού του 2008 και θεομηνιών έχει αναλάβει η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγκεκριμένα προς την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων.

Η Βουλευτής κατά την πρόσφατη συνάντηση εργασίας που είχε με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων ΄Εργων έθεσε στον κ. Ευστράτιο Σιμόπουλο το θέμα της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται στη χρηματοδότηση του αναγκαίου έργου για την ύδρευση της περιοχής και ζήτησε την αρωγή της Υ.Α.Σ. Ο υδατόπυργος, όπως τόνισε η κα. Αυγερινοπούλου, αποτελεί βασικό σημείο ύδρευσης του Τραγανού και επιπλέον θα ενσωματωθεί στο γενικό σχεδιασμό ύδρευσης του κάμπου μέσω της κατασκευής διϋλιστηρίου στο φράγμα του Πηνειού.

Σε επικοινωνία της Διευθύντριας της Υ.Α.Σ και της Βουλευτού κατέστη σαφές ότι η Υπηρεσία θα συνεχίσει να προωθεί τις ενέργειες χρηματοδότησης του έργου, καθώς πρόκειται για κρίσιμης σημασίας δημόσια υποδομή και ενημέρωσε την Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής ότι για να προχωρήσουν οι διαδικασίες θα πρέπει ο Δήμος Πηνειού να υποβάλει άμεσα στατική μελέτη του κτιρίου. Η αρμόδια δημοτική αρχή ενημερώθηκε για να αναλάβει τη διεκπεραίωση και την άμεση αποστολή της στατικής μελέτης προκειμένου να συμπεριληφθεί στον φάκελο του έργου.

Περισσότερα Νέα