Παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού – Πολιτισμού Ν. Κοροβέση: Να μην κλείσουν τα ΕΛΤΑ στην περιοχή της Φιγαλείας

24 Ιουλίου - 16:37 Τοπικά

Την έντονη δυσφορία του για το κλείσιμο του υποκ/τος των ΕΛΤΑ στην περιοχή της Ν. Φιγαλείας εξέφρασε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Δυτ. Ελλάδας Νίκος Κοροβέσης ταυτιζόμενος και με το πρόσφατο ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως, το οποίο αναφερόταν επιπλέον και στο κλείσιμο του υποκ/τος της Τράπεζας της Alpha Bank στην πρωτεύουσα του Δήμου.

Ειδικότερα ωστόσο για τα ταχυδρομικά γραφεία της Φιγαλείας ο κ. Κοροβέσης δήλωσε ότι είναι μία αναγκαία υπηρεσία για την ορεινή αυτή περιοχή μας που χρειάζεται τη στήριξη των ΕΛΤΑ και άλλων υπηρεσιών και όχι την «απογύμνωσή της» από τέτοιες λειτουργίες.

Το κλείσιμο των ΕΛΤΑ – συνεχίζει ο κ. Κοροβέσης – σημαίνει απίστευτη ταλαιπωρία για τους κατοίκους της και πολύ περισσότερο τους ηλικιωμένους πολίτες της περιοχής που θα αναγκάζονται συχνά να έρχονται στη Ζαχάρω ή σε άλλες πόλεις μέσα από μία δύσκολη διαδρομή για μία απλή και μόνο εξυπηρέτησή τους από το Ταχυδρομείο.

Επεσήμανε ακόμη ότι όποιες αλλαγές γίνονται σε αυτού του είδους τις υπηρεσίες, θα πρέπει κυρίαρχα να λαμβάνουν υπόψιν τους και τα κοινωνικά κριτήρια ή τις συνέπειες των αποφάσεών τους για τις τοπικές κοινωνίες, και όχι να βλέπουν μόνο αριθμούς και στατιστικά στοιχεία μέσα από τα οποία πολλές φορές αγνοείται ο παράγοντας «ΑΝΘΡΩΠΟΣ».

Ο Αντιπεριφερειάρχης ο οποίος θα έχει συνεργασία για το θέμα αυτό με τον Δήμο Ζαχάρως, αναμένεται να στείλει και επιστολή προς την Διοίκηση των ΕΛΤΑ ζητώντας για τους παραπάνω λόγους να μην κλείσει το υποκατάστημα στη Ν. Φιγαλεία.

Περισσότερα Νέα