Παρέμβαση Βουλευτού Ηλείας Ν.Δ., Δρ. Αυγερινοπούλου στο Υπ. Παιδείας για το ΤΕΙ Πύργου: Υπογράφηκαν όλες οι συμβάσεις του διδακτικού προσωπικού

24 Ιουλίου - 17:35 Τοπικά

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και ότι δε θα χαθεί το β’ εξάμηνο των σπουδαστών του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ στο ΤΕΙ του Πύργου έδωσε χθες, μετά από παρέμβαση της Βουλευτού Ηλείας, Ν.Δ. Δόκτορος Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου στο Υπουργείο Παιδείας, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος Σωκράτης Καπλάνης.

Ο κ. Καπλάνης διαβεβαίωσε το Υπουργείο ότι υπέγραψε όλες τις συμβάσεις του διδακτικού προσωπικού και ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία του τμήματος. Η Δρ. Αυγερινοπούλου ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας να διασφαλίσει ότι τα κονδύλια που δόθηκαν κανονικά από την κυβέρνηση για τη λειτουργία του ΤΕΙ Πύργου και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Στο πλαίσιο της αυτονομίας των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων οι διοικήσεις των ΑΕΙ/ΤΕΙ λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με τη διάθεση των κονδυλίων της πολιτείας προς τα ιδρύματα. Ωστόσο, από το Υπουργείο Παιδείας εκφράστηκε απορία σχετικά με την καθυστέρηση σύναψης των συμβάσεων, δεδομένου ότι τα σχετικά κονδύλια δόθηκαν και στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, την ίδια χρονική περίοδο, με τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Περισσότερα Νέα