Παρουσία του Προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας η Επιστημονική Διημερίδα σε Πύργο – Αρψ. Ολυμπία με θέμα με θέμα : "Αναζητώντας την Αρχαία Ελληνική σκέψη σήμερα".

24 Ιουλίου - 17:08 Τοπικά

Με την παρουσία του Προέδρου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ.Θανάση Κικινή θα πραγματοποιηθεί σε Πύργο και Αρχαία Ολυμπία στις 3 και 4 Μαρτίου 2017 η Επιστημονική Διημερίδα με θέμα : “Αναζητώντας την Αρχαία Ελληνική σκέψη σήμερα”.

Την Διημερίδα συνδιοργανώνουν το “Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών” Ι.Α.Κ.Ε της Κρήτης σε συνεργασία με την “Επιστημονική και Ανθρωπιστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Ελλήνων Δασκάλων- Greekteachers”. Η διοργάνωση της Διημερίδας εντάσσεται στα πλαίσια της προσυνεδριακής δράσης του  τρίτου Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου  με διεθνή συμμετοχή με θέμα:

«Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Εκπαίδευση, Κοινωνία και Πολιτική Παιδεία» που διοργανώνει το Ι.Α.Κ.Ε και θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως 7 Μαΐου 2017 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Εισηγητές της Επιστημονικής Διημερίδας θα είναι οι ομότιμοι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών κ.κ Στέφανος Παϊπέτης:  Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Διεθνούς Κέντρου Επιστημών και Ελληνικών Αξιών και Σταύρος Παπαμαρινόπουλος Αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Διεθνούς Κέντρου Επιστημών και Ελληνικών Αξιών.

Η Διημερίδα τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Πύργου, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και του Διεθνούς Κέντρου Επιστημών και Ελληνικών Αξιών που ίδρυσε τον περασμένο Αύγουστο η Πρόεδρός του κ.Κατερίνα Παναγοπούλου παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Αρχαία Ολυμπία.Η κ.Κατερίνα Παναγοπούλου είναι Εθνική Πρέσβυς της Ελλάδος στο Συμβούλίου της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι

Πρόεδρος Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα  τη δεύτερη ημέρα του Σαββάτου 4 Μαρτίου 2017  θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη των συμμετεχόντων στο ναό του Επικούριου Απόλλωνα στη Φιγαλεία και στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στις εργασίες της Διημερίδας και στην επίσκεψη στο Ναό του Επικούριο Απόλλωνα και στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά  στο info@greekteachers.gr ή στο σύνδεσμο https://docs.google.com/forms/d/1sATIKbDoCUgDBbyKXrkeWD3Ac-zvRGb2N4zh5qdjYGo/edit?usp=forms_home

Περισσότερα Νέα