ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Υποψήφια Ευρωβουλευτής η Μαρινίκη Θεοδώρου

7 Απριλίου - 21:03 Τοπικά

Μεταξύ των υποψήφιων Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που ανακοίνωσε σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι και δύο Ηλείοι. Πρόκειται για την Μαρινίκη Θεοδώρου, κόρη του αντιδημάρχου Πύργου Νίκου Θεοδώρου και τον πρώην αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών από τη Φιγαλεία, Παναγιώτη Δημόπουλο.

Δήλωση Μαρινίκης Θεοδώρου:

Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη να είμαι υποψήφια για τις ευρωεκλογές με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.
Είναι μια αναμέτρηση με πολιτικά χαρακτηριστικά, μια πολιτική μάχη για την Ελλάδα, για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη.
Μια μάχη που θα δώσω με όλες μου τις δυνάμεις στην Ηλεία αλλά και σε όλη την χώρα, μαζί με τους άξιους συνυποψηφίους μου.
Σε αυτή την πολιτική μάχη συμμετέχω με τον ενθουσιασμό του νέου ανθρώπου, αλλά κυρίως του ανθρώπου που πιστεύει στην ανάγκη να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια εναλλακτική και προοδευτική διακυβέρνηση.
Τη μάχη αυτή θα την δώσει η γενιά μου, αλλά και όλοι οι πολίτες που σήμερα είτε μένουν στο περιθώριο είτε αισθάνονται προσβεβλημένοι από πρακτικές και μεθοδεύσεις που δεν ταιριάζουν σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα.
Είναι στο δικό μας χέρι να υπογράψουμε, όλοι μαζί, την αρχή του τέλους αυτής της παρακμής και μεγάλης κρίσης που ζούμε.
Στις 9 Ιουνίου μπορούμε.
Με το ΠΑΣΟΚ, με τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας.

Βιογραφικό:

Η Μαρινίκη Θεοδώρου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1985 και κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας. Είναι δικηγόρος από το 2016 σε θέματα κυρίως εμπορικού και φορολογικού δικαίου με διεθνές πελατολόγιο εντός και εκτός Ευρώπης. Είναι κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και κάτοχος πτυχίου Νομικής από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Καταρτίστηκε και εξειδικεύτηκε σε θέματα φορολογικού δικαίου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε την ακαδημαϊκή της πορεία λαμβάνοντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών σε θέματα Διακυβέρνησης (Governance) από την Διεθνή Σχολή Ευρωπαϊκού Δικαίου και Διακυβέρνησης (ELGS) στην Αθήνα. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια με θέματα οικονομίας, διεθνών και ευρωπαϊκών σχέσεων, βιώσιμης ανάπτυξης και γεωπολιτικού ενδιαφέροντος. Παράλληλα έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε ημερίδες με θέματα διαμόρφωσης πολιτικών, νομικών ζητημάτων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά

Περισσότερα Νέα