Πατρών – Πύργου: Λύσεις για τις κορύνες της… υπομονής στην εθνική οδό

24 Ιουλίου - 19:31 Τοπικά

Τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στην Δυτική Αχαΐα, σε σχέση με τις παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας του υπουργείου Υποδομών στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου.

Παρουσιάστηκαν από τοπικούς φορείς ζητήματα που έχουν ανακύψει από τη μελέτη του έργου και αντιδήμαρχοι με τον κ .Μπονάνο έθεσαν σε εκπροσώπους του υπουργείου τις συνδέσεις των οικισμών και των στάσεων Υπεραστικών λεωφορείων.

Οπως ανέφεραν μέλη του κλιμακίου από την Αθήνα, επιλύονται προβλήματα και βελτιώνεται η πρόσβαση προς οικισμούς, ενώ θα υπάρχουν και ειδικές εσοχές για στάσεις των λεωφορείων και επιβίβαση – αποβίβαση πολιτών, με ασφάλεια.

Συμφωνήθηκε, στις περιπτώσεις όπου η μελέτη παρουσιάζει κενά να υπάρξει διεξοδική εξέταση από το υπουργείο για την εξεύρεση λύσης.

Η παρέμβαση, όπως τελικά θα διαμορφωθεί μετά τις βελτιώσεις, θα παραμείνει έως την ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου, καθώς αμέσως μετά η χρήση του υφιστάμενου δρόμου θα εξυπηρετεί μόνο την επικοινωνία μεταξύ όμορων οικισμών, με μειωμένη ταχύτητα.

«Σκοπός μας είναι να επιλυθούν προβλήματα που ανατρέπουν την καθημερινότητα των κατοίκων. Είμαι βέβαιος ότι σύντομα, θα επιλυθούν όλα τα προβλήματα» είπε σε δηλώσεις του ο κ. Μπονάνος.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος από τη Δυτική Αχαΐα οι: Β. Γκοτσόπουλος (πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας, Κ. Ορλώφ (αντιδήμαρχος υποδομών) και Γρ. Μάλλιαρης (αντιδήμαρχος). Ακόμη, ο Π. Δημόπουλος (Επιμελητήριο Αχαΐας), Μ΄Δουβίκα και Δ. Αναγνόπουλος(υπουργείο), Π. Τονιόλος και Γ. Μπατάλης (μελετητές EDT Ωμέγα), Β. Τζουμάκας (επιβλέπων μηχανικός), Η. Κατσιβέλης και Σ. Μπρομπονάς (Ακτωρ) και Χρ. Μητρογιώργος (σύμβουλος περιφερειάρχη).

https://pelop.gr/

Περισσότερα Νέα