ΠΔΕ: Νέος πρόεδρος του Π.Σ ο Γιώργος Αγγελόπουλος

24 Ιουλίου - 17:08 Τοπικά

Σε ειδική συνεδρίαση συνήλθε, σήμερα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, με μοναδικά θέματα στην ημερήσια διάταξη, την εκλογή νέου προεδρείου του Σώματος και την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, έπειτα από την πρόταση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρας, και επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο», εξελέγη ο Γιώργος Αγγελόπουλος, με 44 ψήφους υπέρ επί των 45 έγκυρων ψηφοδελτίων, ενώ υπήρχαν και 3 άκυρα και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.

Επίσης, έπειτα από πρόταση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, στη θέση του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του Σώματος εκλέχθηκαν αντίστοιχα, ο Παναγιώτης Λαλιώτης, επικεφαλής της παράταξης «Γέφυρα Ανατροπής και Δημιουργίας» και ο Κωνσταντίνος Κούστας, της παράταξης «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας», καθηγητής φυσικής αγωγής.

Κατά την τοποθέτησή του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Περιφερειάρχης ανέφερε: «Η διαδικασία διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας και συναίνεσης, και για αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλες τις παρατάξεις. Αποδείξαμε στην πράξη ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε και ότι, στα ‘‘μεγάλα’’ μπορούμε να είμαστε μια γροθιά. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το απερχόμενο Προεδρείο για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε και να συγχαρώ τα νέα μέλη του Προεδρείου και να τους ευχηθώ καλή δύναμη και καλή επιτυχία» για να προσθέσει ο κ. Κατσιφάρας: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι το ανώτατο πολιτικό όργανο της Περιφέρειάς μας. Ειδικά, στη σημερινή δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζει η χώρα μας, θα πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί σταθερό πόλο δημοκρατίας και ώριμου πολιτικού διαλόγου, που με τις πρωτοβουλίες του και τις αποφάσεις του θα βρίσκεται δίπλα στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας.».

Νέος ρόλος για την Τασία Τογιοπούλου στα θέματα Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων

Σε νέα καθήκοντα τοποθετείται η απερχόμενη Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Αναστασία Τογιοπούλου, καθώς κατά τη σημερινή ειδική συνεδρίαση του Σώματος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ανακοίνωσε τον ορισμό της ως Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για θέματα Άρσης των Κοινωνικών Ανισοτήτων.

«Η Προεδρία της κας Τογιοπούλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αυτά τα δυόμιση χρόνια, αναβάθμισε τη λειτουργία του Σώματος και ισχυροποίησε το θεσμό. Θέλω να την ευχαριστήσω για την εργατικότητά της και το ήθος της, και να της ευχηθώ να έχει την ίδια επιτυχημένη πορεία και στα νέα της καθήκοντα» ανέφερε σχετικά ο κ. Κατσιφάρας.

Από την πλευρά της η κ. Τογιοπούλου κατά την τοποθέτησή της ανέφερε:

«Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, κατά την 1η θητεία του Περιφερειακού Συμβουλίου, και με πρότεινε για Πρόεδρο και με τη ψήφο των συναδέλφων μου διετέλεσα Πρόεδρος του ανώτερου συλλογικού οργάνου της Περιφέρειάς μας.

Θεωρώ ότι η λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου κινήθηκε σε εξαιρετικά επίπεδα. Αυτό οφείλεται στη συμβολή όλων των συναδέλφων. Πρόκειται για συλλογική δουλειά.

Εύχομαι στο νεοεκλεγέν Προεδρείο να εργαστεί με τον ίδιο και καλύτερο τρόπο, ώστε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ευχαριστώ, επίσης, τον Περιφερειάρχη για να νέα μου καθήκοντα που μου αναθέτει ως Βοηθού Περιφερειάρχη για θέματα Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων.

Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία η κοινωνία έχει όλους μας ανάγκη. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις. Άλλωστε, η κοινωνική συνοχή αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή.».

Δηλώσεις του νέου Προεδρείου και των απερχόμενων μελών

Ο νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Αγγελόπουλος, δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για την πρόταση και την εμπιστοσύνη, καθώς επίσης και όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για το αποτέλεσμα, το οποίο είναι άκρως τιμητικό.

Είναι στοίχημα το να διαδέχεσαι το, κατά γενική ομολογία, επιτυχημένο Προεδρείο και κυρίως τη συνάδελφο Πρόεδρο Αναστασία Τογιοπούλου. Είναι τιμή και ευθύνη μεγάλη, το να προεδρεύεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο έχει υψηλό πολιτικό επίπεδο.

Η πολύχρονη αυτοδιοικητική παρουσία μου έχει συνδεθεί με τις έννοιες αξιοπρέπεια – συνέπεια – καθαρότητα – συνεργασία.

Με τα ίδια αυτά χαρακτηριστικά θα πορευθώ και στα νέα μου καθήκοντα, και για αυτό ζητώ τη συνεργασία όλων σας.».

Από την πλευρά του ο νέος Αντιπρόεδρος του Σώματος Παναγιώτης Λαλιώτης δήλωσε:

«Ευχαριστώ το Σώμα για την τιμή που μου έκανε. Θα δώσω το καλύτερό μου εαυτό για να φανώ αντάξιος του θεσμού, προς όφελος των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.».

Ενώ ο κ. Κούστας που επανεξελέγη στη θέση του Γραμματέα τους Σώματος, δήλωσε:

«Ευχαριστώ το απερχόμενο Προεδρείο, που στάθηκε με απόλυτη επιτυχία στο θεσμικό του ρόλο, θέτοντας το πήχη ψηλά για το νέο Προεδρείο. Επίσης, ευχαριστώ τους συναδέλφους μου, που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, τόσο κατά την προηγούμενη περίοδο όσο και τώρα.

Είναι μακρύς ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε, καθώς η ευρύτερη προοπτική για την Αυτοδιοίκηση είναι κρίσιμη, αφού ήδη κατατέθηκε προς συζήτηση ο νέος Αυτοδιοικητικός Χάρτης της χώρας, ο οποίος δεν ενισχύει το θεσμό της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.».

Τέλος ο απερχόμενος Αντιπρόεδρος, Γιώργος Κανέλλης, δήλωσε:

«Ευχαριστώ τους συναδέλφους για τη συνεργασία στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου στις συνεδριάσεις, κάτι το οποίο όχι μόνο δεν υποβάθμισε την ένταση των πολιτικών αντιπαραθέσεων, αλλά ενίσχυσε το κύρος του θεσμού.

Εύχομαι να συνεχιστεί η ίδια πορεία, ώστε το Περιφερειακό μας Συμβούλιο να αποτελεί παράδειγμα και για τα Δημοτικά Συμβούλια.».

Περισσότερα Νέα