Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Χωρίς «αντίπαλο δέος» ο Φαρμάκης, αλλά όχι με σταυρωμένα χέρια!

24 Ιουλίου - 19:13 Τοπικά

Σε «αχαρτογράφητα νερά», ως προς τον βασικό του αντίπαλο στις εκλογές του 2023, κινείται ο περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης με συνεργάτες και το στενό του επιτελείο, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που το τελευταίο πράγμα το οποίο τους απασχολεί είναι το ποιος τελικά θα σταθεί πολιτικά απέναντί τους διεκδικώντας τη νέα διοίκηση της Περιφέρειας.

Όσο δεν διεξάγονται Εθνικές εκλογές, αυτό το ζητούμενο θα πηγαίνει πίσω, χρονικά, αφού τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δείχνουν να μην έχουν την διάθεση να βιαστούν να επιλέξουν υποψήφιους ή κοινό υποψήφιο στην Δυτική Ελλάδα.

«Ότι θα υπάρξει αντίπαλος…θα υπάρξει. Αχαιός, Ηλείος ή Αιτωλοακαρνάνας το ίδιο κάνει. Δεν είναι εύκολο, όμως, να συνδέσει εύκολα τα δύο κόμματα. Το πρόσωπο μετράει και ο κόσμος πάντα έχει να κάνει με αυτό…» λέει χαρακτηριστικά στην «Π», πρόσωπο πολύ κοντά στον κ. Φαρμάκη

Μέχρι, ωστόσο, να φτάσει η ώρα για το «αντίπαλο δέος», η παντοδύναμη – σήμερα – περιφερειακή αρχή, μόνο με σταυρωμένα χέρια δεν κάθεται. Αντιθέτως, θέοντας να τελειώσει έργα, δράσεις, παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες, κάνει τα πάντα, με ένα και μοναδικό στόχο. Να τελειώσει πολλά από αυτά, αφού όλοι ξέρουν πολύ καλά πως, ξεκάθαρα θα κριθούν γι’αυτά και ιδίως για την αποτελεσματικότητά τους .

«Όταν, προκύψει το πρόσωπο της άλλης πλευράς, τότε θα δούμε ποιος είναι, τί θέλει να κάνει και πως θα του απαντήσουμε…», τονίζεται από το επιτελείο του Ν. Φαρμάκη.

Το ότι οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας θα κρίνουν το εάν οι προεκλογικοί στόχοι και οι μετεκλογικοί προγραμματισμοί, έγιναν πράξη, είναι κυρίως αυτό που δεν ξεχνούν ποτέ στο κτίριο της οδού Αμερικής, στην Πάτρα, οι περιφερειακοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες.

Εκεί, πιστεύουν ακράδαντα, ότι ο Νεκτάριος Φαρμάκη θα βγει πιο δυνατός μέχρι τις κάλπες του επόμενου Οκτωβρίου, αφού έφερε το νέο, άλλαξε ταχύτητες, τελείωσε εκκρεμότητες, βρήκε 430 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω κονδύλια, πέραν των θετικών οικονομικών προοπτικών όπως το Φωτοβολταϊκό Πάρκο στο Μεσολόγγι, για όλη την Δυτική Ελλάδα.

Η φράση που έρχεται να «δέσει» στα παραπάνω και πλέον αποτελεί το «μοτο» για τον περιφερειάρχη είναι: «Ο Φαρμάκης θα βάλει την σφραγίδα του σε πολλά και σημαντικά…κι ο λαός θα τον βαθμολογήσει».

 ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΡΙΝΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ: «ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ»

 Μονή διέξοδος, που ακόμα δεν μπορεί να «σβηστεί» από τον εκλογικό χάρτη, είναι αυτή του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας – βουλευτή Ηλείας του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη. Αν και ο ίδιος δεν θέλει να κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας …«στο τέλος μπορεί και να θέλει», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη». Και προσθέτουν: «Πέραν του κ. Κατρίνη βλέπουμε ήττα με τον διάδοχο του Αποστόλη Κατσιφάρα, Γιάννη Λύτρα και…αδιέξοδο». Γι’ αυτό και η πίεση προς τον κ. Κατρίνη είναι μεγάλη!

 «ΖΩΝΤΑΝΗ» ΑΚΟΜΑ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ – ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑ

 Στους κομματικούς χώρους της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, το κενό είναι μεγάλο και εμφανές, που καθίσταται πλέον σοβαρό πρόβλημα, αφού διαπιστώνεται πως καιρό μετά την δημόσια ανακοίνωση αποχώρησης του πρώην περιφερειάρχη Αποστόλη Κατσιφάρα… υπάρχει πενία προσώπων τα οποία θα μπορούσαν να ανανεώσουν την κοινή περιφερειακή παράταξη και να την οδηγήσουν, δυναμικά και αξιόμαχα, σε νίκη.

Κάπως έτσι, σε Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη, επιτελείς  – ενασχολούμενοι με την περίπτωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – δεν απέκλειαν ακόμα και το πιο «ευφάνταστο» εκλογικό σενάριο. Δηλαδή, ο κ. Κατσιφάρας να κληθεί να επανέλθει στην Περιφέρεια, ως υποψήφιος περιφερειάρχης, αφού «ο διάδοχός του Γιάννης Λύτρας …δεν δείχνει να τραβάει και…κάποιος άλλος δεν ενδιαφέρεται μεν, δεν υπάρχει δε…», όπως λένε εμφαντικά.

Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει η Ομάδα της περιφερειακής αντιπολίτευσης να ομονοήσει ως προς την επιστροφή Κατσιφάρα στην ηγεσία της.

Σε ότι αφορά στον ίδιο τον πρώην υπουργό – βουλευτή – περιφερειάρχη, Αποστόλη Κατσιφάρα, αν και δεν θέλει να πιστέψει σε μια τέτοια «εξέλιξη – μονόδρομο» γι’ αυτόν, θα έλεγε «ναι»…μόνο αν του το ζητούσαν Τσίπρας και Ανδρουλάκης.

Και το κακό (!) για τον κ.Κατσιφάρα, είναι πως το κόμμα δεν του έχει ζητήσει κάτι…!

 ΤΕΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ…ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ

Ο ενδιαφερόμενος, βασικά, για την Δημαρχία της Πάτρας, Αποστόλης Κατσιφάρας, ένα είναι σίγουρο. Δεν θα κινηθεί άλλο προς αυτή την κατεύθυνση, για την οποία άλλωστε είχε κάνει μια μικρή προεργασία, κλείνοντας ακόμα και υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους μέχρι και σε Τοπικές Κοινότητες.

Για «τελειωμένη υπόθεση» του Δήμου Πατρέων, κάνουν λόγο στην «Π» καθημερινοί  συνομιλητές του κ. Κατσιφάρα. Ο λόγος, δεν είναι άλλος από την επίσημη εμφάνιση του ομοϊδεάτη του, Βασίλη Αϊβαλή, που τον πρόλαβε χρονικά. Αυτό που, μετά βεβαιότητας, λέγεται σε όλους τους κομματικούς χώρους της κεντροαριστεράς, είναι ότι «αν κατέβουν και οι δύο στον Δήμο Πατρέων, θα χάσουν αμφότεροι πανηγυρικά,  καθότι αντλούν ψήφους από την ίδια δεξαμενή και ο Αποστόλης Κατσιφάρας θα είναι αυτός που θα κατηγορηθεί για αυτό»!

Υπάρχει, όμως, και η άλλη όψη του αυτοδιοικητικού «νομίσματος» με τον κ. Κατσιφάρα. Όσο οι αν ακούγεται περίεργο, κάποιοι δεν αποκλείουν την μεταπήδησή του αχαιού πολιτικού στον Δήμο Ερυμάνθου, αντί του περιφερειακού συμβούλου του συμβούλου και στενού του πολιτικού συνεργάτη, Δημήτρη Δριβίλα. Εκτιμάται, μάλιστα, πως αν κατέλθει για δήμαρχος έχει πάρα πολλές πιιθανότητες να εκλεγεί κιόλας, αν και θα ήταν «ανήθικο», αφού αυτός ήση έχει ωθήσει τον κ. Δριβίλα να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, στον κοινό τόπο καταγωγής τους.

https://pelop.gr/

Περισσότερα Νέα