Περίμεναν το λεωφορείο και αυτό δεν ήρθε μαθητές του Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Σκουροχωρίου. Καταγγελία των γονέων.

24 Ιουλίου - 17:00 Τοπικά

Άδικα περίμεναν χθες  το πρωί και ενώ οι Μαθητές του Δημοτικού – Νηπιαγωγείου Σκουροχωρίου το Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ηλείας για την μεταφορά τους  προς το σχολείο.

Το λεωφορείο δεν ήρθε ποτέ για να τους παραλάβει ,με αποτέλεσμα οι γονείς των μαθητών να  υποχρεωθούν τελευταία στιγμή να μεταφέρουν οι ίδιοι τους μαθητές στο σχολείο καθυστερώντας στις εργασίες τους.

Σε επικοινωνία κάποιων γονιών με το ΚΤΕΛ η απάντησή ήταν πως δεν υπάρχει σύμβαση μεταφοράς των μαθητών.

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας εξέδωσε μια έγγραφη Καταγγελία – Διαμαρτυρία και την έθεσε υπόψιν προς κάθε αρμόδιο όργανο και φορέα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, εντελώς απροειδοποίητα δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών από και προς το Δημοτικό Σχολείο   Νηπιαγωγείο Σκουροχωρίου.

Πάνω από 70 μεταφερόμενοι μαθητές, βρέθηκαν να περιμένουν στις στάσεις τους για αρκετή ώρα μέχρι να συνειδητοποιήσουν τι συνέβαινε, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να καθυστερήσουν να προσέλθουν στο σχολείο, μέχρις ότου βρουν κάποιο άλλο μέσο μεταφοράς, είτε σε κάποιες περιπτώσεις να απουσιάσουν αδικαιολόγητα.

Πρώτα και κύρια θα θέλαμε να επισημάνουμε τον κίνδυνο για την ασφάλειά τους που διέτρεξαν αυτοί οι μαθητές από 6-12 ετών, οι οποίοι παρέμειναν εκτός της οικίας τους για κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς θα μπορούσε να προκύψει οποιοδήποτε θέμα, με το σκεπτικό ότι οι γονείς άφησαν τα παιδιά τους να περιμένουν το σχολικό και οι ίδιοι έφυγαν για την εργασία τους.

Ακόμα πιο απαράδεκτο είναι όμως το γεγονός πως σε επικοινωνία που είχαν κάποιοι γονείς νωρίς το πρωί με το ΚΤΕΛ, το οποίο πραγματοποιεί την μεταφορά, ενημερώθηκαν πως το δρομολόγιο δεν πραγματοποιήθηκε διότι δεν υπάρχει νέα σύμβαση και δεν έχει πληρωθεί ο μεταφορέας! Επίσης ενημέρωσαν τους γονείς αυτούς ότι ούτε το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο και στο εξής θα ακυρωθεί!

Κανένας δεν ενημέρωσε κανέναν! Πώς είναι δυνατόν ενώ το δρομολόγιο αυτό πραγματοποιούνταν κανονικά από την αρχή του σχολικού έτους, ξαφνικά να διακοπεί και να ακυρωθεί γιατί δεν υπάρχει σύμβαση και δεν έχει πληρωθεί ο μεταφορέας;! Ποιος ενημερώθηκε για αυτή την απόφαση και τελικά ποιος είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια αυτών των 70 περίπου παιδιών και το δικαίωμά τους να προσέλθουν και να αποχωρήσουν από το σχολείο;

Ως Σύλλογος Γονέων  και  Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημ. Σχολείου  Σκουροχωρίου, θεωρούμε το όλο γεγονός ως απαράδεκτο, για να μην πούμε εγκληματικό. Καταγγέλλουμε τους όποιους υπευθύνους και απαιτούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ενεργήσουν ανάλογα έτσι ώστε να λυθεί άμεσα το ζήτημα.

 Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου

 Ανάλογες ήταν οι κινήσεις του Διευθυντή του σχολείου, από το οποίο εγγράφως  ενημερώθηκαν οι προϊστάμενες αρχές του σχολείου, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, η Ελληνική Αστυνομία και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας.

Περισσότερα Νέα