Περιοδεία των Οικολόγων Πρασίνων στη Δυτική Ελλάδα. Εκδήλωση και στον Πύργο

24 Ιουλίου - 19:37 Τοπικά

Περιοδεία στη Δυτική Ελλάδα ξεκινούν την Τετάρτη 13 Απριλίου, η κα Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα και ο κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος, Συμπρόεδροι των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, τους οποίους θα συνοδεύουν ο κ. Γιάννης Τσιρώνης, πρώην Αν. Υπ. ΥΠΕΝ και Αγροτικής Ανάπτυξης και ο κ. Γιώργος Δημαράς, πρώην Υφ. ΥΠΕΝ.

Στόχος της περιοδείας των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ είναι η ενημέρωση, η ανταλλαγή απόψεων με τους πολίτες και η ανάδειξη της διαφορετικής πολιτικής πρότασης τους στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, στη μείωση του κόστους ρεύματος μέσα από την ιδιοπαραγωγή και την ανάπτυξη ενεργειακών κοινοτήτων, καθώς και στη χρηματοδότηση που θα μπορούσε να προκύψει από την ορθή αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ταυτόχρονα, θα ενημερώσουν τους πολίτες για τις θέσεις του κόμματος σε θέματα αντιμετώπισης της ανεργίας, της υψηλής φορολόγησης, της ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας καθώς και της διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων της τοπικής αυτοδιοίκησης με βάση τις αρχές της αποκέντρωσης.

Επίσης, θα παρουσιάσουν το ζήτημα της πρόληψης αντί της καταστολής σε θέματα φυσικών καταστροφών και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας οι Συμπρόεδροι των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, Προέδρους των Επιμελητηρίων, συλλογικότητες και θα περιοδεύσουν στις πόλεις προκειμένου να ακούσουν τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Τέλος θα πραγματοποιήσουν το ακόλουθο πρόγραμμα ομιλιών, με κεντρικό θέμα την ακρίβεια και την ανεργία: 
• 13/4/2022 και ώρα 20:00: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ (Πλ. Αγίου Γεωργίου 25Α, 1ος ορ., Πάτρα).

• 14/4/2022 και ώρα 11:30: Συνάντηση στο ADAGIO, Βιβλιοπωλείο-Καφέ στην Ναύπακτο (Νότη Μπότσαρη 10, Ναύπακτος). 

• 14/4/2022 και ώρα 19:00: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (Ελεύθερων Πολιορκημένων 45, Μεσολόγγι). 

• 15/4/2022 και ώρα 20:00: Εκδήλωση στη ΓΕΑ Αγρινίου (Πλατεία Παναγοπούλου 1, 3ος ορ., Αγρίνιο). 

• 16/4/2022 και ώρα 12:00: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ “ΟΡΦΕΑΣ” στον Πύργο (Μανωλοπούλου 11, Πύργος). 

Περισσότερα Νέα