Πλήθος πιστών παραβρέθηκαν στον καθαγιασμό των υδάτων στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

6 Ιανουαρίου - 21:30 Τοπικά

Με λαμπρότητα  εορτάστηκαν το πρωί του  Σαββάτου 6 Ιανουαρίου 2024, τα Θεοφάνεια στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, παρουσία  εκπροσώπων της εκκλησίας, τοπικών φορέων, αρχών και πλήθους κόσμου.

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου έγινε  η τελετή καθαγιασμού των υδάτων στην παραλία της Κοινότητας Κάτω Σαμικού, όπου αρχικά τελέστηκε Δοξολογία κι εν συνεχεία έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην παραλία της περιοχής, τον οποίο ανέσυρε από τη θάλασσα ο μαθητής της Β’ Γυμνασίου Κρεστένων  Γιάννης  Τσούρας.

Σε σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του δημάρχου Ανδρίτσαινας –Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκου, η δημοτική σύμβουλος κ. Αθανασία Κουσκουρή αφού ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά, τόνισε πως «ο δήμαρχος και όλοι εμείς θα είμαστε δίπλα στον καθέναν , να επιλύσουμε κάθε μεγάλο και μικρό πρόβλημα και πιστεύουμε ότι όλοι μαζί με ενότητα θα καταφέρουμε να πάμε το δήμο μας και την περιοχή μας πιο ψηλά».

Ακόμα η κ. Κουσκουρή ανέφερε πως ο δήμαρχος θα βρίσκεται πολύ σύντομα κοντά μας, μετά τη διάγνωσή του  τις προηγούμενες  ημέρες με κορωνοϊό.

Από την πλευρά του εξάλλου ο μαθητής που ανέσυρε για πρώτη φορά τον Τίμιο Σταυρό και στον οποίο προσφέρθηκε χρυσός σταυρός,  με δηλώσεις του  εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του  που έπεσε για το συγκεκριμένο σκοπό  στη θάλασσα, παρά το αρκετό κρύο που επικρατούσε!

Ανάλογες τελετές καθαγιασμού των  υδάτων  έγιναν  στις Τ.Κ. Σέκουλα και Τρυπητής του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, παρουσία τοπικών φορέων, αιρετών και πολλών κατοίκων από την ευρύτερη περιοχή.

Περισσότερα Νέα