"Πόλεμος" στους Εμπορικούς Συλλόγους της Ηλείας

24 Ιουλίου - 17:06 Τοπικά

Κόντρα μεταξύ των εμπορικών συλλόγων Πύργου και Αμαλιάδας έχει ξεσπάσει τον τελευταίο καιρό με φόντο τόσο την ημερομηνία διεξαγωγής Λευκής Νύχτας στις δύο πόλεις όσο και τη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου που έγινε στην Αμαλιάδα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Κώστας Πετρόπουλος μιλώντας στο ionionfm  χαρακτήρισε τον ορισμό της Λευκής Νύχτας Αμαλιάδας μία εβδομαάδα νωρίτερα από του Πύργου ως χτύπημα κάτω από τη μέση.   «Πρόκειται για χτύπημα κάτω από την μέση. Ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, μετά την περσινή επιτυχημένη Λευκή Νύχτα στις 20 Αυγούστου, είχε προαναγγείλει και φέτος την ίδια ημερομηνία.  Ο κ. Σαψάλης ανακοίνωσε την Λευκή Νύχτα της Αμαλιάδας, μια εβδομάδα νωρίτερα. Δεν θα ωφελήσει καμία από τις 2 πόλεις, τόσο κοντινή ημερομηνία. Το έκανε σκοπίμως», ανέφερε ο κ. Πετρόπουλος και σημείωσε ότι ο κ. Σαψάλης τον απέκλεισε από την συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου στην Αμαλιάδα.

Στην αντίπερα όχθη χθες δόθηκε “απάντηση” σε συνέντευξη τύπου από τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας – μελών της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας και εκπροσώπους Συλλόγων στην Αμαλιαδα.

ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Γιώργος Μαραγκός ανέφερε οτι η Ομοσπονδία απέστειλε πρόσκληση για τη συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου στη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου αλλά με δική τους απόφαση δεν συμμετείχαν. Τόνισε επίσεις οτι στοκός της Ομοσπονδίας είναι να υπάρχουν  διευρυμένα συμβούλια σε διάφορες πόλεις ώστε να ακούγονται τα προβλήματα των εμπόρων.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κος Σαψάλης τόνισε οτι η απόφαση για τη διεξαγωγή Λευκής Νύχτας στην Αμαλιάδα στις 12 Αυγούστου είναι απόφαση της Γενικής Συνέλευσης ενώ αναφέρθηκε και στο ψήφισμα που συντάχθηκε στη συνέλευση της Ομοσπονδίας και αναφέρεται η αναγκαιότητα της κατασκευής του δρόμου Πάτρα – Πύργος χωρίς να υπάρχει πουθενά η Νότια Χάραξη.

Ώς ένα “κλειστό κλαμπ που εξυπηρετεί κάποιους” χαρακτήρισε την Ομοσπονδία Εμπόρων Ηλείας ο δημοτικός σύμβουλος Πύργου και επικεφαλής της “Αναγέννεσις” Χάρης Μιχαλακόπουλος αφού όπως ανέφερε τόσο η Ομοσπονδία όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου δεν επιθυμούν να δείξου τι γίνεται στο εσωτερικό τους.

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν :  Ο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Γιώργος Μαραγκός, οι προέδροι των Εμπορικών Συλλόγων Αμαλιάδας, Νίκος Σαψάλης, Βάρδας, Αντρέας Τσίρος και Αρχαίας Ολυμπίας, Νίκος Ζαρόκωστας, ο εκπρόσωπος  του Σωματείου ηλεκτρολόγων Αμαλιάδας, Γιώργος Μαρκεσίνης, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, Χάρης Μιχαλακόπουλος και  ο Πρόεδρο της ΟΕΒΕ, Παναγιώτης Διαμαντόπουλος.

Περισσότερα Νέα