Πόσες ώρες την ημέρα πρέπει να φοράμε τακούνια

24 Ιουλίου - 17:22 Γυναίκα

Είναι γνωστό πως όταν φοράμε τακούνια συνέχεια και για πολλές ώρες μπορεί να δημιουργηθούν διάφορα προβλήματα υγείας, όπως η οστεοαρθρίτιδα του γόνατος. Πόσες ώρες επιτρέπεται να τα φοράμε χωρίς να ανησυχούμε για τυχόν φθορά των χόνδρων, των μηνίσκων, των συνδέσμων ή των οστών του γόνατος; Ο ποδίατρος Kelsey Armostrong δήλωσε στο περιοδικό ‘Womens Health’  ότι «τα τακούνια κάνουν κακό στα πόδια σας επειδή τοποθετούν τα πόδια σας σε αφύσικη θέση. Η πίεση που ασκείται στα πόδια μπορεί να δημιουργήσει κάλους αλλά και όπως γνωρίζουμε οστεοαρθρίτιδα του γόνατος». Ο χρόνος που μπορούμε να φοράμε τακούνια εξαρτάται από τον τύπο του παπουτσιού αλλά και τις δραστηριότητές μας.

Χαμηλό τακούνι (μέχρι 3 εκατοστά):  Το χαμηλό τακούνι είναι ιδανικό για τα ψώνια, τη διασκέδαση ή για ορθοστασία αρκεί να μην ξεπεράσετε τις 4 ώρες την ημέρα.

Μεσαίο τακούνι (από 3 έως 8 εκατοστά): Καλό είναι να τα φοράμε σε ένα ραντεβού, σε μια εκδήλωση και ποτέ για παραπάνω από 3 ώρες την ημέρα.

Ψηλό τακούνι (από 8 εκατοστά και πάνω): Καλό είναι να τα αποφεύγουμε αλλά αν χρειαστεί τότε δεν πρέπει να ξεπεράσουμε την μια ώρα την ημέρα, εκτός αν πρόκειται για παπούτσι κλειστό ή πλατφόρμα οπότε μπορούμε να τα φορέσουμε για ελάχιστη ώρα παραπάνω.

πηγή  kathimerini.gr

Περισσότερα Νέα