Που υπάρχουν τα ακριβότερα μελομακάρονα στην Ελλάδα

24 Ιουλίου - 19:13 Τοπικά

Χαμόγελα, αγκαλιές και συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα. Τα Χριστούγεννα έρχονται και από κανένα σπίτι δεν μπορεί να λείπουν τα χριστουγεννιάτικα εδέσματα, όπως τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες.

Τα ακριβότερα μελομακάρονα

Η κίνηση στην αγορά έχει ήδη θερμανθεί και το LIVE NEWS έκανε έρευνα αγοράς προσπαθώντας να βρει τα ακριβότερα μελομακάρονα στην Ελλάδα. Πρωταθλητής, ένα από τα πιο ιστορικά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας.

Ο λόγος για το «Αριστοκρατικόν», που η τιμή ανά κιλό για μελομακάρονα και κουραμπιέδες φτάνει τα 29€.

Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν εφέτος τα Χριστούγεννα να ζήσουν μία ξεχωριστή γευστική εμπειρία, επενδύοντας περισσότερα χρήματα στα γλυκά που θα συνοδεύσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

«Το βασικότερο συστατικό σε όλα μας τα προϊόντα είναι η αγάπη και το μεράκι. Εμείς παράγουμε χειροποίητα με βάση τις παραδοσιακές συνταγές οι οποίες κρατάνε από τον προπάππου μου και από το 1928».

Στη δεύτερη θέση με τα ακριβότερα μελομακάρονα της Αθήνας βρίσκεται το ζαχαροπλαστείο «ΜΕΛΙΣΣΑ» στο Περιστέρι με την τιμή του κιλού να είναι στα 26€. Τρίτο έρχεται το «Sweet Nolan» με 23€ και τέταρτο οι «Αφοί Ασημακόπουλοι» που τα μελομακάρονα κοστίζουν ανά κιλό 20,50€.

Ακριβό μου… μελομακάρονο

Στη Θεσσαλονίκη, τα γνωστά ζαχαροπλαστεία «Κωνσταντινίδης» έχουν τα ακριβότερα μελομακάρονα στη συμπρωτεύουσα. Τα κλασικά ανέρχονται στα 21 ευρώ και 70 λεπτά το κιλό και οι μπουκιές ή τα επικαλυμμένα με σοκολάτα στα 23 ευρώ και 50 λεπτά.

«Το μυστικό της συνταγής βρίσκεται στο μεράκι και στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε στα καταστήματά μας φτιάχνοντας τα γλυκίσματα μπροστά στον επισκέπτη.

Εντυπωσιακοί στολισμοί, χριστουγεννιάτικες μελωδίες και γεύσεις που θα μείνουν αξέχαστες είναι ο ορισμός των Χριστουγέννων.

 

https://www.megatv.com/

Περισσότερα Νέα