Πραγματοποιήθηκε η 2η ειδική συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου. Επιπλέον εγρήγορση με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου

24 Ιουλίου - 19:35 Τοπικά

Οι μέχρι στιγμής ενέργειες που έχουν ολοκληρωθεί, αλλά και οι επόμενες προγραμματισμένες δράσεις, που αφορούν κυρίως σε καθαρισμούς οικοπέδων κα τοποθετήσεις κρουνών, αλλά και ότι άλλο εντάσσεται στον τομέα της πρόληψης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, συζητήθηκαν  στη δεύτερη ειδική συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5/5/2022 στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, υπό το συντονισμό του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου.

Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρασίνου Γιάννης Αργυρόπουλος και Μαρίνος Αχτύπης αντίστοιχα, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου, η προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας Κική Διονυσοπούλου, η προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών Σοφία Γούργουρα, ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, καθώς και οι πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Πύργου, αναφέρθηκε στις προληπτικές εργασίες και δράσεις που έχουν γίνει έως τώρα, όπως η τοποθέτηση κρουνών και δεξαμενών, που θα συνεχιστούν και την επόμενη περίοδο, η τοποθέτηση πινακίδων και ενημέρωση για τον άμεσο καθαρισμό οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες τους, καθώς και για τις εργασίες καθαρισμού που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, οι οποίες είχαν αναφερθεί στην πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν:

-η πορεία υλοποίησης των δράσεων που οι συμμετέχοντες φορείς είχαν αναλάβει κατά στην πρώτη ειδική συνεδρίαση,

-θέματα που αφορούν την ενημέρωση του κοινού για την λήψη μέτρων πρόληψης από κινδύνους που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές,

-θέματα που αφορούν την εγκατάσταση και συντήρηση πυροσβεστικών υδροστομίων για κατάσβεση πυρκαγιάς ή πλήρωση πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και επιπλέον δράσεις και λήψη προληπτικών μέτρων.

Περισσότερα Νέα