Πραγματοποιήθηκε στην Αμαλιάδα η συνεδρίαση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας: Αποκαλύπτεται η υποκρισία της ΝΔ

24 Ιουλίου - 16:26 Τοπικά

Συνεχίζεται και στην Ηλεία η διαδικασία ανασυγκρότησης, διεύρυνσης και μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στις νέες συνθήκες, με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Την Κυριακή 4/10 πραγματοποιήθηκε στην Αμαλιάδα συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας, στην οποία συμμετείχε ο Μάκης Θεοφιλάτος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Οργανωτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Παραβρέθηκαν ο βουλευτής Διονύσης Καλαματιανός και οι πρώην βουλευτές Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη και Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε η πλήρης κυβερνητική αποτυχία σε όλους τους τομείς:

–      Στη διαχείριση της πανδημίας η κατάσταση τείνει να βρεθεί εκτός ελέγχου, καθώς η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε την πίστωση χρόνου που της έδωσαν οι πολίτες. Δεν ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας με μόνιμο προσωπικό, επέτρεψε το ανεξέλεγκτο άνοιγμα του τουρισμού, στοιβάζει 25 και 27 μαθητές στις σχολικές αίθουσες, οι πολίτες μεταφέρονται σαν σαρδέλες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

–      Εργαζόμενοι και μικρές επιχειρήσεις, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς τα δήθεν μέτρα στήριξης είναι αστεία, η ανεργία καλπάζει και η ύφεση μας επαναφέρει στα μαύρα χρόνια 2012 – 2014.

–      Οι πρόσφατες πλημμύρες με ανυπολόγιστες καταστροφές και, δυστυχώς, ανθρώπινες απώλειες, αποδεικνύουν πόσο υποκριτική ήταν η στάση της ΝΔ σε αντίστοιχες καταστάσεις στο παρελθόν, όταν με απύθμενο λαϊκισμό κατηγορούσε ως υπεύθυνη την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και, φτάνοντας στα όρια της τυμβωρυχίας, κυριολεκτικά πάτησε επί πτωμάτων για να ανέλθει στην εξουσία.

–      Αλλά η πιο κραυγαλέα υποκρισία της ΝΔ είναι η στάση της έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών, όταν δίχασε τον ελληνικό λαό, μιλούσε για εθνομηδενιστές και προδότες και πρωτοστατούσε στα συλλαλητήρια του μίσους. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έχει κάνει στροφή 180 μοιρών, δίνει μάχες για τη στήριξη της Βόρειας Μακεδονίας, γευματίζει με τον Ζόραν Ζάεφ, χαρακτηρίζει ιστορική τη συμφωνία σε επίσημη κοινή δήλωση Ελλάδας – ΗΠΑ (και εξευτελίζει διεθνώς τη χώρα, διαγράφοντας την επίμαχη λέξη, υπό την πίεση των ακροδεξιών του κόμματός του). Η απόλυτη γελοιοποίησή τους θα συμβεί τις επόμενες μέρες όταν οι πρώην μακεδονομάχοι θα κληθούν να ψηφίσουν στη Βουλή τις συμφωνίες συνεργασίας Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας. Και μάλιστα με ονομαστική ψηφοφορία!

Στη συνεδρίαση σχεδιάστηκαν οι επόμενες δράσεις στην περιοχή μας, η συνέχιση της επικοινωνίας με τους πολίτες και η διάδοση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην πληττόμενη κοινωνία. Ταυτόχρονα προχωράει η ανασυγκρότηση του κόμματος αλλά και η διεύρυνσή του καθώς συνεχίζονται οι εγγραφές νέων μελών.

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας

Γραφείο Τύπου

Περισσότερα Νέα