Πρεμιέρα του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς με την ορχήστρα Nordberg . Από τη Νορβηγία στην πλατεία «Μίκη Θεοδωράκη»

24 Ιουλίου - 13:47 Τοπικά

Ένα μελωδικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο χάρισε η νεανική ορχήστρα εγχόρδων Nordberg από το Όσλο της  Νορβηγίας, ανοίγοντας την αυλαία του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού Αρχαίας Φειάς του Δήμου Πύργου, στην πλατεία Μίκη Θεοδωράκη (πλ. Νικάκη).

Μουσικές από τη Νορβηγία, τη Φιλανδία και τη Σουηδία, συνδυάστηκαν αρμονικά με βαλς και τανγκό αλλά και με συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη, στην μνήμη του οποίου ήταν αφιερωμένη η συναυλία της ορχήστρας. Την εκδήλωση άνοιξε ο «δικός» μας Γιάννης Κορίζης με το τραγούδι «Κάποτε θα  ‘ρθουν να σου πουν» σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου και μουσική Μίκη Θεοδωράκη, μεταφέροντας την καλλιτεχνική του εμπειρία από την – επί σειρά ετών – συνεργασία του με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Τα μέλη της ορχήστρας, καθώς και το κοινό που παρακολούθησε την τόσο ατμοσφαιρική αυτή συναυλία, καλωσόρισε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, κάνοντας μια σύντομη αναφορά στον κορυφαίο, αείμνηστο Έλληνα συνθέτη και τη σχέση του με τον Πύργο, όπως ο ίδιος την είχε διηγηθεί λίγο πριν φύγει.

Επίσκεψη στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

Λίγες ώρες πριν την συναυλία, τα μέλη της ορχήστρας Nordberg  επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Πύργου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, συνοδευόμενα από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς, Γιώργο Σαραντόπουλο και Νατάσα Ζουμή.

Η μαέστρος της ορχήστρας Juliet Joplin ευχαρίστησε με τα πιο θερμά λόγια τον κ. Αντωνακόπουλο για την ζεστή υποδοχή που τους επιφύλαξε, εκφράζοντας τον θαυμασμό της για την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής. Ο κ. Αντωνακόπουλος ευχαρίστησε τη μαέστρο και τους μουσικούς για την συμμετοχή τους στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Φειάς, αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της περιοχής, με σημείο αναφοράς το λιμάνι των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων και πρόσφερε αναμνηστικά δώρα.

Περισσότερα Νέα